Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данък - каква е процедурата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Данък - каква е процедурата?

здравеите, преди 2 седмици си купих кола и преди няколко дена ми казаха, че трябва да е заведа в данъчното,а в никоя институция,през която минах до сега не ми казаха, че трябва да го направяможе ли някой да ми каже каква е процедурата?благодаря ви предварително

Регистрирана ли ти е колата?Ако е така и можеш да минаваш преглед без квитанция за платен данък изобщо не се занимавай.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Да, по закон трябва да декларираш в общината по местоживеене че я притежаваш, и после да и платиш местен данък. Необходимите документи, обаче.... не си ги спомням, но в общината ги пише кои са.

Коментар

ами регисрирал съм е само в КАТ,не знам дали трябва другаде да се прави това.....ogi28b благодаря,утре ще отида да проверя какви са документите и да свърша и тази работаще лудна с тази колавсеки ден нещо ново....и само тя ми е в главата,предполагам че ще свикна след време )

Коментар

След като я регистрираш в КАТ, отиваш в отдел "Местни данъци и такси" в общината с договора за покупко-продажба, голям талон, а желателно е и предварително да им направиш и копия. Ако си я закупил от автокъща, ще ти трябва и документ от застраховател за застрахователна стойност на колата, а ако си я купил от частно лице - документ за платен "данък придобиване", който обикновено се удържа още при нотариуса.Мисля, че срока, в който трябва да я регистрираш в общината, е едномесечен от датата на придобиване. После има глоби.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Само където не разбрахме каква е колата.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

благодаря за подробното обяснение snakeа иначе колата е фиат стило 1.6 16vима снимчица в профила ми.....

Коментар

Копие от договора за покупко-продажба,копие на големия талон и документ за платен данък.Срока беше 2 месеца сега не знам.

Коментар

Копие от договора за покупко-продажба, копие на големия талон, застрахователна оценка и бележката за платена такса придобиване 2% от тази оценка (или колкото % е в София).
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

благодаря на всичкино тези в данъчното са такива кучки,че не е истинаникои не ти казва нищо и всеки те препраща на друг,а информациа защо да има,няма нужда........няма да се оправим в тази държава

Коментар

Спомням си, че подавах някаква декларация, но май не ми искаха копия от други документи. Само по оригиналите май сравниха данните. Смешното беше, че колата я отписаха от името на бившия собственик, без той да е подавал нужната декларация. Сега като чета темата и се сещам друго, добре де, нали като купуваш кола плащаш 2% на общината. Това не се ли запазва в техните данни и не могат ли да се усетят като не регистрираш нищо на името си. Защото има хора, които уж имат кола, пък не плащат данъци, защото не е регистрирана. Това, обаче май е друга тема, айде да не ви занимавам!
                      FIAT UNO 45 i.e. 1.0 FIRE

Коментар

Така наречените кучки в данъчното си мълчат, щото като изтървеш сроковете и веднага вадят бланките с наказателните постановления. Мен веднъж ме одраха с едни грешни 40 лв. Иначе без бележка, че е платен данъкът, не може да се мине годишния преглед. Пък без преглед, при едно ПТП, дори и да не си виновен, ще те изкарат такъв. Да не говорим, че ченгетата при всяка проверката ще събират пари за почерпка :D
                        Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                        Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

използвай това http://krushari.bg/files/upload/MDT/...pdf.Срока е 2 месеца от придобиването
                          FIAT Bravo JTD 105 GT '99

Коментар

А защо държиш да плащаш данък-принцип някакъв ли?+
                            FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

tinalex написа:
                              А защо държиш да плащаш данък-принцип някакъв ли?+
                              Защото на прегледа искат квитанция за платен данък и при продажбата също, ако всичко е както пише по книгите и не прижомат при гореспоменатите процедури.
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                              X