Колеги ясно е че без ходене по майстори няма да стане но все пак ако някой се е сблъсквал със същия проблем моля да сподели. Та проблема е следния при студен двигател всички скорости си влизат без проблем и движението на скоростния лост е леко но като позагрее колата(7-8км градско) скоростния лост се вдървява в смисъл почва да се движи с доста по голямо усилие от моя страна, скоростите от първа до четвърта пак си влизат без проблем но пета и понякога задна не влизат(задната при палиото е на мястото на 6 скорост с вдигане на пръстена на лоста). Мислех си че е от климатика защото през лятото това се получаваше само когато климатика е работил преди това но и сега без клима пак се получава. След като изтине двигателя всичко си е по старому докато пак не загрее. Смених маслото в скоростите но проблема си остана. Ако някой има идеи от какво може да е моля да сподели , че неми се ще да вярвам на сляпо на майстори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с превключване на скорости на Палио 1.7ТД
Collapse
X
-
Ами първо аз не съм виждал Фиат на който задната да му е със вдигане на лоста! И аз имам палио и влиза без да се вдига пръстен , лост и тем подобни неща. Скоростите са със жило, първо ако искаш виж как са ти жилата и ги смажи ако искаш, но щом и масло има сменено - явно може би трябва да се регулират. Ама студена да са перфектни а загряла да не влизат ... направо шаш...... да не би щото като е студена да е с по ниски обороти и затова да влизат по лесно. Погледни как са ти оборотите при студена кола и при загряла, ако има разлика и е от това - значи реглаж на скорости.Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
-
Оборотите при студен двигател са около900 а при загрял максимум 920-30, така че мисля че не е от тях. Даже и при изгасен двигател когато е била загряла преди това пак не влизат. А за задната точно под топката на скоростния лост има едно пръстенче което се вдига нагоре и след това се вкарва задна.'98 Palio Weekend TD70
Коментар
-
lz2rmi написа:Ами първо аз не съм виждал Фиат на който задната да му е със вдигане на лоста!. Което си е удобство, трудно можеш да се объркаш и в движение да вкараш задна.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ами ха .. не знаех че вече има и такова наистина.. Но да вкараш задна, ми нали има блокаж .... трябва да си доста настоятелен за да успееш, ако ти работи синхронизатора не можеш да вкараш на дадена предавка ако не са ти правилни оборотите, поне при мен е така! Но наистина трябва да се отиди при майстор, а не да гадаем...
Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар