Здравейте колеги,И аз имам БРАВА 1.6 16V EL и имам следния пробелем: чистачките ми работят и предни и задни но това, което трябва да пръска вода/извинете ме за невежеството/ върху стъклата не пръска. Чува се само някакво бучене.Ще ми помогне ли някой,къде да търся проблема.Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съвет: проблем с чистачки на БРАВА 1.6 16V EL
Collapse
X
-
Re: моля за съвет
tedi21 написа:Здравейте колеги,И аз имам БРАВА 1.6 16 EL и имам следния пробелем: чистачките ми работят и предни и задни но това,което трябва да пръска вода/извинете ме за невежеството/ върху стъклата не пръска. Чува се само някакво бучене.Ще ми помогне ли някой,къде да търся проблема.БлагодаряAlfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
-
Провери най-напред дали има течност в казанчето, може помпата (онова, което бучи) да върти "на сухо". Ако там всичко е наред т.е. има течност тогава проследи маркучетата, които излизат от помпата и отиват до пръскалките съответно предно и задно стъкло. Откачаш маркучето и пробваш пак. Ако текне течност, тогава ти е запушена пръскалката, ако не значи е запушено маркучето. Има вероятност запушването да е при самата помпа, но това е по-гадния вариант и се случва рядко.УспехFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
не човъркай, пръскалките, преди да си сигурен, че причината е в тях, защото може да им пречакаш профила на отворите!! 99% проблема е в едни клапички(разклонителчета) на маркучите, ролята им е да пречат на течността да се връща в казанчето. смени ги и си решаваш проблема. за предните чистачки клапата е под кечето на капака на двигателя, а на задните е близо до мястото където маркуча от казанчето отива към купето.Успех"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
charlie написа:не човъркай, пръскалките, преди да си сигурен, че причината е в тях, защото може да им пречакаш профила на отворите!! 99% проблема е в едни клапички(разклонителчета) на маркучите, ролята им е да пречат на течността да се връща в казанчето. смени ги и си решаваш проблема. за предните чистачки клапата е под кечето на капака на двигателя, а на задните е близо до мястото където маркуча от казанчето отива към купето.УспехAlfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
това е често срещан проблем. казвам го от личен опит, а и във форума имаше и други колеги, минали по този път."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
или дюзата или клапанчето първо пробвай с тънка игличка да почистиш самата дюза ако не се оправи тогава извади мъркуча преди клапанчето ако пръска извади този който е след клапанчето и така ще разбереш при мен проблема беше в клапанчето смених го /6лв/ и сега си е всичко ок ПС вероятноста да е клапанчето е по голяма защото рядко се запушват двете дюзи едновременно но пък проверката с иглата е лесна и нищо не губишTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:или дюзата или клапанчето първо пробвай с тънка игличка да почистиш самата дюза ако не се оправи тогава извади мъркуча преди клапанчето ако пръска извади този който е след клапанчето и така ще разбереш при мен проблема беше в клапанчето смених го /6лв/ и сега си е всичко ок ПС вероятноста да е клапанчето е по голяма защото рядко се запушват двете дюзи едновременно но пък проверката с иглата е лесна и нищо не губишJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
pinko168 написа:stef написа:или дюзата или клапанчето първо пробвай с тънка игличка да почистиш самата дюза ако не се оправи тогава извади мъркуча преди клапанчето ако пръска извади този който е след клапанчето и така ще разбереш при мен проблема беше в клапанчето смених го /6лв/ и сега си е всичко ок ПС вероятноста да е клапанчето е по голяма защото рядко се запушват двете дюзи едновременно но пък проверката с иглата е лесна и нищо не губишTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
здравейте.имам нъаколко въпроса:1. имам фиат брава и се чудя дали задната чистачка си има отделно казанче за течност (и каде се намира ако има такова) или се захранва от казанчето на предните чистачки? 2.плучих същия проблем с пръскалките от пред-пръскат много слабо , даже струятя не стига до стъклото.тогава отврих предния капак и забелъазах че цялата течност изтича на силна струя през въпросната клапичка намираща се преди разклонението на маркуча.запуших с пръст дупчицата на клапата през ,която течеше(кората на предния капак бе толкова подгизнала че се разтегли) ,но тогава през дюзите окончателно спряхя да пръскат. какъв й е проблема на клапата и за смяна ли е?3.бихте ли ми казали от каде да си купя тези клапичкиП.С. Откакто си взех колата прискалката на задното стъкло изобщо не пуска и капчица. и за това питам дали задната чистачка си има отделно казанче или и нейната клапа е повредена.бравата е резачка и няма спор в това
Коментар
-
Явно клапата е с пробита мембрана, махай я и търси нова, или си сложи едно разклоненеие такова като за помпичка за рибки ще ти свърши работа. Водата за задния прозорец е от същото казанче както и за предните, дори моторчето е същото и има отделна клапа, която сигурно е залепнала и не пропуска водата, тази клапа се намира до стената на коша, точно пред дясната чистачка и ако имаш АБС до нея се стига само със заклинания--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар