доколкото се вижда - има 2 дюзички на нея, отпред при резервоара за течността има 1 помпичка с 2 маркуча от нея. трябва ли да пръска задната чистачка, ако да, какво е възможно да се е объркало за да не пръска при мен? Питах случаен човек на бензиностанцията с такова Браво, според него има маркуч, който минава през цялото купе. Така ли е, да не би при мен да е скъсан и да тече вода някъде, я по праговете, я някъде другаде.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Bravo - задната чистачка пръска ли?
Collapse
X
-
колега аз амам пунто 2001 година и имах същия проблем само че при мен проблемя беше при моторчето изхода на моторчето за задната пръскала се беше отчупило и водата истичаше зад подкалника и не се вийдаше до като не свалих подкалника и не пуснах пръскалка и почна да теч около маркучето и смених цялата помпичка и така колега иначе някаде през копето минава но несъм гледа при мен точно от каде минаваФиат Пунто 1.2 8в 60 кончета
-
При моята Брава, а и при други такива, проблема е в едно възвратно клапанче, което се намира в двигателния отсек пред шофьора. Ако тръъгнеш по маркуча от резервоарачето ще стигнеш до него. В това клапанче има една тънка гумичка, която с течение на времето се прокъсва. Аз си я подмених с такава от гумени ръкавици с подходяща дебелина и еластичност. До колкото си спомням други колеги си купуваха такова клапанче от магазина. Ако се поровиш из форума може да намериш темата(темите) как се оправя. За да си сигурен че е от клапанчето, след като стигнеш до него и го откачиш, напълни малко вода в маркучето и духни после. Ако маркуча е вред, водата трябва да излезе през пръскалката.
Коментар
-
Да колегата daley е прав аз като взеx колата и пробваx дали пръска на задното стъкло ефект нямаше намериx клапана и го замениx със съединение и всичко се оправи.То и предния беше дал фира там като пробваx и ефекта беше мокра кора на капака и локва под колата.FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
coolboby написа:На мен също ми е някъде скъсано маркучето някъде покрай багажника, защото тече от вратата на багажника...
Коментар
-
peho написа:coolboby написа:На мен също ми е някъде скъсано маркучето някъде покрай багажника, защото тече от вратата на багажника...
Коментар
-
coolboby написа:peho написа:coolboby написа:На мен също ми е някъде скъсано маркучето някъде покрай багажника, защото тече от вратата на багажника...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар