Темите във форума за боядисване не са много, но за сметка на това цитираните цифри са леко плашещи. Гледах по другите форуми и там се споменаваха цифри за акрилни бои от 50 (евтини) до 100+ (скъпи) лв за литър!Аз лично недоумявам.. защо се получава такава разлика в цените спрямо това което виждам например в магазин като Мосю Бриколаж да речем.Поради това, че се наложи да сменя 2-те оригинални огледала (металик) с такива 2-ра ръка (без боя) реших, че е добре да боядисам пластмасите на огледалата с черен металик (какъвто е и автомобила). Най-лесно ми се струва използването на спрей който се доближава до използването на пистолет.. т.е. мога да си го направя това нещо сам без допълнителна техника.Цената на пластификатора (който се нанася в/у пластмасовия корпус на огледалата) струваше 8.65лв и е 400 мл. Марката е MOTIP DUPLI (Германия). След това смятам да нанеса черния металик (пак спрей на MOTIP DUPLI) който също е 400 мл и струва 7.5 лв. И накрая отново със спрей - безцветен лак на същата марка - цена 5.95лв.Аз ли нещо не разбирам... супер фалшификат ли са тези спрейове или има друга врътка? Цената на литър боя излиза 18.75 под формата на спрей.. което е много под 50 лв...Ако някой може да ми даде съвет как точно да протече процедурата по боядисването на огледалата със тези спрейове ще съм му благодарен.Аз лично смятам първо да ги почистя спирт/разредител (?) и да ги завържа на някаква връв за да ги испръскам от всички страни.. със пластификатора/боята/лака но все още не съм съвсем сигурен точно как... но предпочитам да го направя сам.. ще ми е супер кеф отколкото да плащам на "майстор"

Коментар