Здравейте,днес си смених радиатора и термостата на моята Мария/1.6 16в/!!Термостата не затваряше ,а радиатора течеше!!Сега след смяната врътнах 15-20 километра -всичко на пръв поглед беше ок-имам добро парно/преди нямах/температурата си закова милиметри преди средата на скалата,нямаше течове!!Това което ме притесни е,че когато спрях на два пъти колата се въртеше перката/струва ми се ,че не е нормално в това студено време,а и не съм я тормози та да се включи-карането ми беше предимно спускане/от Железница към София/?!?Въпроса ми е как ще действа новият ми термостат и дали това включване на перката е нормално???Ако не е моля кажете къде би могъл да е проблема????благодаря!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
След смяна на термостат и радиатор!!!
Collapse
X
-
зависитака не може да се кажепо принцип може да е останал въздух, но може и да не евъпреки че е хладно навън, перката си се включваособено ако колата е с климатика и сега не е толкова хладно, 10-11 оС е пробвай да обезвъздушишима една пробка на радиатора - горе в лявои една между мотора и купето - на една сравнително тънка хоризонтална тръба
-
Sev написа:зависитака не може да се кажепо принцип може да е останал въздух, но може и да не евъпреки че е хладно навън, перката си се включваособено ако колата е с климатика и сега не е толкова хладно, 10-11 оС е пробвай да обезвъздушишима една пробка на радиатора - горе в лявои една между мотора и купето - на една сравнително тънка хоризонтална тръба
Коментар
-
Никога стрелката не ми е минавала повече от няколко милиметра над средата!!?пак казвам може и да е нормално утре ще я покарам пак и ще видя каква може да е причината!!!?Толко неща и смених на тая кола,че вече не се плаша от нищо/то не бяха амортисьори,радиатор парно,воден,бендикс после стартер,пак амортисьори,термостат+ремъци,ролки,масло и ......всички възможни консумативи /!!!
Коментар
-
Sev написа:ами точно2-3 мм след средата се включваотвори капака и я виж кога точно става товакогато колата е на място и не се движи, би трябвало перката да се включва през 2-3 минутитова е грубо, но пак е някакъв ориентир
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:andreigg написа:................Каква добавка ще ми препоръчате профилактично за бензина!!
Коментар
-
andreigg написа:Никога стрелката не ми е минавала повече от няколко милиметра над средата!!?пак казвам може и да е нормално утре ще я покарам пак и ще видя каква може да е причината!!!?Толко неща и смених на тая кола,че вече не се плаша от нищо/то не бяха амортисьори,радиатор парно,воден,бендикс после стартер,пак амортисьори,термостат+ремъци,ролки,масло и ......всички възможни консумативи /!!!Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
andreigg написа:Stefan Hadjov написа:andreigg написа:................Каква добавка ще ми препоръчате профилактично за бензина!!
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:andreigg написа:Stefan Hadjov написа:andreigg написа:................Каква добавка ще ми препоръчате профилактично за бензина!!
Коментар
-
Не спорете моля ви за газ/бензин. Всеки си кара както му кефне, до момента в който газфена почне да реве от неравномерно работещия двигател. Но както и да е, аз съм дизелист и няма да пиша за това. Още вендъж: МОЛЯ ВИ, не спорете за газ/безнин, безсмислено е!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Не спорете моля ви за газ/бензин. Всеки си кара както му кефне, до момента в който газфена почне да реве от неравномерно работещия двигател. Но както и да е, аз съм дизелист и няма да пиша за това. Още вендъж: МОЛЯ ВИ, не спорете за газ/безнин, безсмислено е!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар