Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

След смяна на термостат и радиатор!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

След смяна на термостат и радиатор!!!

Здравейте,днес си смених радиатора и термостата на моята Мария/1.6 16в/!!Термостата не затваряше ,а радиатора течеше!!Сега след смяната врътнах 15-20 километра -всичко на пръв поглед беше ок-имам добро парно/преди нямах/температурата си закова милиметри преди средата на скалата,нямаше течове!!Това което ме притесни е,че когато спрях на два пъти колата се въртеше перката/струва ми се ,че не е нормално в това студено време,а и не съм я тормози та да се включи-карането ми беше предимно спускане/от Железница към София/?!?Въпроса ми е как ще действа новият ми термостат и дали това включване на перката е нормално???Ако не е моля кажете къде би могъл да е проблема????благодаря!!

зависитака не може да се кажепо принцип може да е останал въздух, но може и да не евъпреки че е хладно навън, перката си се включваособено ако колата е с климатика и сега не е толкова хладно, 10-11 оС е пробвай да обезвъздушишима една пробка на радиатора - горе в лявои една между мотора и купето - на една сравнително тънка хоризонтална тръба
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
      зависитака не може да се кажепо принцип може да е останал въздух, но може и да не евъпреки че е хладно навън, перката си се включваособено ако колата е с климатика и сега не е толкова хладно, 10-11 оС е пробвай да обезвъздушишима една пробка на радиатора - горе в лявои една между мотора и купето - на една сравнително тънка хоризонтална тръба
      Пробките ги прокарах -99процента съм сигурен че няма въздух-потече и от двете!!Колата е с климатроник ,но го пуснах за малко и го спрях!!Да не се е скапал датчика за перката??А за перката може и да е нормално защото аз съм си купил колата с неработещ термостат и сега когато го смених ми прави впечатление,преди с постоянно отворен загряваше доста рядко/лятато/,а откакто застудя стрелката на температурата едвам отлепяше!?!?

Коментар

перката трябва да се включи, след като стрелката леко подмине средата на скалата

Коментар

Никога стрелката не ми е минавала повече от няколко милиметра над средата!!?пак казвам може и да е нормално утре ще я покарам пак и ще видя каква може да е причината!!!?Толко неща и смених на тая кола,че вече не се плаша от нищо/то не бяха амортисьори,радиатор парно,воден,бендикс после стартер,пак амортисьори,термостат+ремъци,ролки,масло и ......всички възможни консумативи /!!!

Коментар

ами точно2-3 мм след средата се включваотвори капака и я виж кога точно става товакогато колата е на място и не се движи, би трябвало перката да се включва през 2-3 минутитова е грубо, но пак е някакъв ориентир

Коментар

Sev написа:
              ами точно2-3 мм след средата се включваотвори капака и я виж кога точно става товакогато колата е на място и не се движи, би трябвало перката да се включва през 2-3 минутитова е грубо, но пак е някакъв ориентир
              Утре ще го видя и ако може друго да питам-Каква добавка ще ми препоръчате профилактично за бензина!!

Коментар

Redex, STP
                now. BMW E39 523i '98 170hp
                ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

andreigg написа:
                  ................Каква добавка ще ми препоръчате профилактично за бензина!!
                  Колега,би ли обяснил каква профилактика искаш да правиш на бензина,че се нуждаеш от добавка.Кажи ако знаеш моля те,че и аз отдавна имам желание да го профилактирам някак си този бензин.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    andreigg написа:
                    Колега,би ли обяснил каква профилактика искаш да правиш на бензина,че се нуждаеш от добавка.Кажи ако знаеш моля те,че и аз отдавна имам желание да го профилактирам някак си този бензин.
                    Карам предимно на газ и при последвалото запушване на дюзите на бензина ми казаха да слагам добавка за почистване!!Та ето такава добевка търся-да предпазва горивната система и най-вече дюзите!!

Коментар

andreigg написа:
                      Никога стрелката не ми е минавала повече от няколко милиметра над средата!!?пак казвам може и да е нормално утре ще я покарам пак и ще видя каква може да е причината!!!?Толко неща и смених на тая кола,че вече не се плаша от нищо/то не бяха амортисьори,радиатор парно,воден,бендикс после стартер,пак амортисьори,термостат+ремъци,ролки,масло и ......всички възможни консумативи /!!!
                      колега нормално е това. и аз до скоро си въобразявах че нещо не е како трябва че перката ми се вкл мн често и даже ходих при моя майстор. той не ми каза в очите че го заниамвам с глупости, но отвори капака запалихме(вече беше загряла) и след 2-3мин се вкл перката и след минута охлади и угасна. псоле въщото след 4-5ми нсе вкл пак и пак угасна. вс това става на горния ръб на средната чертичка на показателя нза температурата. Sev потвърждава. а аз мисля че е странно това по-често пускане но и при др колеги се забелязва таак че си караи и си свиркай
                      Brava 103HP
                      ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

andreigg написа:
                        Stefan Hadjov написа:
                        andreigg написа:
                        Карам предимно на газ и при последвалото запушване на дюзите на бензина ми казаха да слагам добавка за почистване!!Та ето такава добевка търся-да предпазва горивната система и най-вече дюзите!!
                        Toва е коронния съвет на газаджиите.Няма да намериш такава добавка.Само ще си даваш парите за експерименти по чистене с добавки и ултразвук.Най сигурния начин да не ти се запушват дюзите е да си караш колата само на бензин.По-евтино ще ти излезе.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                          andreigg написа:
                          Stefan Hadjov написа:
                          andreigg написа:
                          Toва е коронния съвет на газаджиите.Няма да намериш такава добавка.Само ще си даваш парите за експерименти по чистене с добавки и ултразвук.Най сигурния начин да не ти се запушват дюзите е да си караш колата само на бензин.По-евтино ще ти излезе.
                          За почистване на дюзите дадох 40 лева!!Колата я имам от 7месеца и съм навъртял 8000 км,на газ разхода ми е 10 литра на бензин 8!!За 8000 км съм дал приблизително 900 лева за газ!!Ако карах на бензин щях да дам приблизително 1300 лева!!Разликата е 400 лева!!Сам си прави изводите!!

Коментар

Не спорете моля ви за газ/бензин. Всеки си кара както му кефне, до момента в който газфена почне да реве от неравномерно работещия двигател. Но както и да е, аз съм дизелист и няма да пиша за това. Още вендъж: МОЛЯ ВИ, не спорете за газ/безнин, безсмислено е!
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              Не спорете моля ви за газ/бензин. Всеки си кара както му кефне, до момента в който газфена почне да реве от неравномерно работещия двигател. Но както и да е, аз съм дизелист и няма да пиша за това. Още вендъж: МОЛЯ ВИ, не спорете за газ/безнин, безсмислено е!
                              Абсолютно си прав-всеки да си кара каквото му харесва и както го разбира за добре!!Имаше една песен-.......няма нафта,няма газ Порточанов...........

Коментар

Working...
                              X