Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скапан май двигател на Типо1.4 i.e. Моля помогнете!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скапан май двигател на Типо1.4 i.e. Моля помогнете!!!

Здравейте съфорумци, Имам голям проблем с моето Типо 1.4ie 1995г. от близо повече от половин година седи неподвижно пред блока след като единят от цилиндрите спря да работи или май по-скоро не работи почти..не е свещ нито кабел,мисля че и преди все създаваха проблем свещите точно в това гнездо на третия цилиндър,двигателя работи в момента все едно съм му махнал свеща..дали е необходим основен ремонт или не чак толкова основен,а ако е така не ели по рентабилно замяната му с друг двигател и от каде да го купя,как да съм сигорен че е добър и въобще плюсовете и минусите на двата варянта.Ще съм много благодарен на този който може да ми даде ценен съвет в тази специфична ситуация.
    fiat-tipo 1.4ie-1995г.

При положение, че не се знае изобщо каква е диагнозата на проблема на автомобила, как да ти отговори човек? Закарай я на майстор да се види къде е точно проблемът, пък после ще мислиш за варианти за привеждане в движение.
    преди - TIPO
    сега - VOLVO XC60

Коментар

Мерни й компресията и ще разбереш дали тоя цилиндър е в ред.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

ако искаш може да го погледна (съсед си ми май),Типо 1.4 съм го разкоствал до последното болтчеимах преди такова и пак 1 цилиндър не работеше и надуваше яко масло през отдушника за картерните газове,но при мен се оказа счупени каналите на сегментите на 4-ти,за късмет нямах нищо надрано по цилиндъра,смяна на бутало с все биелата и газ пак колкото може

Коментар

Оказа се че е прегорял клапан на 3-ти цилиндър-явно е имало и някъкво парче което е понадраскало цилиндъра..Основният ремонт разбрах че излиза соленичко за това смених само въпросния клапан и гумички,маслото заедно с някъква руска добавка Ресурс която по описание въстановявала геометрията на двигателя..?Да чукам на дърво колата върви чудесно с изключение на леко..ама много леко по шумният двигател.Интересува ме Вапросния ремонт надежден ли е?А добавката върши ли работа?
          fiat-tipo 1.4ie-1995г.

Коментар

знам, че звучи грубо, ама с тая добавка тотално си е*ал майката на двигателчето. Ако не ти се даваха пари (щото съм сигурен, че за центровка на главата, смяната на клапана, гумички, добавки, масло, филтри и т.н. си дал към 300-400 лв.) за тия пари можеше да земеш двигател от морга работещ и да пееш, а сега след добавката очаквай проблеми за вбъдеще!
            MB 280 S W108 67' - pickUp
            MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
            ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
            Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
            office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

и като вземе от морга и изтропа,какво прави после ???

Коментар

pugsy написа:
                и като вземе от морга и изтропа,какво прави после ???
                Еми ще си тропка и той! Колко ти излезна ремонта на единия цилиндър ?!
                ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

180lv. + 80 i ne6to za masloto i dobavkata= 260-70 lv.
                  fiat-tipo 1.4ie-1995г.

Коментар

Май няма какво да се каже...
                    fiat-tipo 1.4ie-1995г.

Коментар

Май няма какво да се каже...
                      fiat-tipo 1.4ie-1995г.

Коментар

Аз ще кажа че добавката не еот днес и от вчера. Лично не съм я ползвал, но смятам че не е менте.
                        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                        FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
                        X