pakumba написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за спешен отговор - белези валове 1.6
Collapse
X
-
-
Имам и още един вазен въпрос заради който свалих последни път обтяжната ролка и по невнимание след като я сложих не погледнах белезите. Въпроса ми е: Палчето на обтяжната ролка което се дърпа за да събпаднат белезите на самата ролка, трябва ли да има някъкви вибрации. Имам в предви това, че когато всичко беше ОК и ангренажа се въртеше (когато колата работеше), палчето имаше леко движение спрямо позиият в която го бях поставил, когато поставих и затегнах обтяжната ролка. Движениет му беше от около 2-3 мм. нагоре и надолу от началната му позиция.
Коментар
-
да, това е така наречената автоматична обтяжна ролка или нещо подобно- демек не е фиксирана и е с пружина, точно да прави това, което ти описваш- от пружината има постоянно опъване на ремъка, с една сила във всеки момент, а не както при алтернатора например фиксирана.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
При демонтажа на капаците на клапаните ми свалиха и шайбите на разпределителните валове. Сега като наложа шайбите виждам, че когато застанат на (те немогат да се обърнат, защото си имат каналчета) местата си имат лек ход наляво и надясно с около 1-2 мм. Т. е. валовете не мърдат и само завъртвам шайбата от едини край за да опре в жлеба (канала) и след това завъртам шайбата на другата срана докато пак допре в жлеба. Така хода е около няколко мм. От това се вижда, че положението на шайбата спрямо валовете се измества с 1 зъб. Това фатално ли е за центровката и ако е какво да направя.На колко Нм се затягат шайбите на разпределителните валове.
Коментар
-
Луфт има и трябва да има защото зъбите на ремъка на винаги съвпадат с тези на шайбите при фиксирането на валовете с инструмента.Един зъб има много голямо значение за центровката ,в момента можеш да я направиш само със специализирания инструмент.Шайбите се стягат след като фиксираш валовете с инструмента и опънеш ремъка между шайбите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар