Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем-Скоростите не влизат -маховик или само лагер - РЕШЕН

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз мислех че са ти я сменяли тази помпа щото се бях объркал и затова мислех че не са обезвъздушили. По-скоро да се е скапала. Около 60-70 лв е. Първо вижте дали със сигурност е от нея, сменете я и виж тогава как ще е. На колко километра е колата горе долу - ама реалните, а не на километража.
    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Ще напиша тука ако не е проблем разбира се,за да не пускам нова тема.Като карам на скорост нещо вие все едно хеликоптер карам.И това само като е на скорост.Карам си примерно и вие давам малко газ и спира връщам малко педала и пак почва или същото обаче с отпускане на газта.Това го прави от близо месец два.Иначе от година-две като включвам на задна в 30 % от случаите не влиза на цяло на задна а става с няколко опита или само ако дам малко на пред и тогава пак пробвам.Това много не ме бърка но може и да има връзка с другия проблем.Иначе със съеденителя нямам никакъв проблем.От какво може да е това виене?
      Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

кутията почва да се прецаква..аз го имам същия проблем на бравото но от 2 години карам така и виенето не се промени..лагери на скоростна кутия се прецакват защото на всеки 120.000 км трябва да се смени маслото но кой го прави това и кой знае истинските километри на колата...аз смених маслото с минерално 80-90 на тутела..само като е студена се чуват малко лагерите но после утихва и вие лекичко..
        фиат браво 1.4 12в
        фиат браво 2009 1.4 турбо...каминг сун!

Коментар

grnka написа:
          кутията почва да се прецаква..аз го имам същия проблем на бравото но от 2 години карам така и виенето не се промени..лагери на скоростна кутия се прецакват защото на всеки 120.000 км трябва да се смени маслото но кой го прави това и кой знае истинските километри на колата...аз смених маслото с минерално 80-90 на тутела..само като е студена се чуват малко лагерите но после утихва и вие лекичко..
          Ами доливал съм доста и то преди 3-4 месеца понеже правих ремонт и доста беше изтекло и след това го прави това виене,преди това не го правише
          Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Равносметката е следната :1. Заминал маховик - купих си нов - Valeo - 730 лв. (от София Експорт щеше да излезе по-евтино ама го нямаха , апък колата беше в разглобено положение )2.Аксиален лагер беше на парчета и е прецакал и диафрагмените пластини на притискателя - от там комплек съединител - Valeo - 250 лв. (това е от София Експорт с 10% отстъпка , иначе е 276 лв.)П.С.Ако някой мисли да си прави такъв ремонт , според мен първо си поръчайте частите в някоя фирма и после настоявайте за остъпка , на повечето места правят такава. При мен например ако си бях купил маховика и съединителя от едно и също място щяха да ми направят 20% отстъпка , което на 1000 лв. са си едни 200 лв.
            '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

Честито! Минал си по-тънко от мен. Нали помниш, че ти разправях в една друга тема, но разбира се имаше и други разбирачи, които друго говореха. Нищо де, сега поне е като нова, нали?

Коментар

Ами още не съм я пробвал, утре тряа да я взема от майстора. То на маховика голем луфт имаше , сега с новия тряа сама да си потегля вече и без гас.

Коментар

FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

PeacemakeR написа:
                    Ами още не съм я пробвал, утре тряа да я взема от майстора. То на маховика голем луфт имаше , сега с новия тряа сама да си потегля вече и без гас.
                    тея коли на пета си вървят без гаС Честит ремонт, гаден е, дано скоро не ми се налага!

Коментар

Изчетох цялата тема и не можах да разбера какво точно му има на маховика че е трябвало да се сменя

Коментар

Ами при този двигател (ЖТД) няма демфер (демферни пружини на феродовия диск) тук те са вътре в маховика . Тези пружини служат да обират ударните натоварвания и луфтовете при смяна на предавките и при потегляне (демек когато съединителя се зацепва) ,при мен те бяха заминали и при потегляне се получаваше едно силно тресене. Другото което е в случая , че тези пружини не поемат натоварванията и те се предавана на аксиалния лагер и той сдава багажа (в моя случай лагерчето беше на 4 части и беше съсипало диафрагмените пластини на притискателния диск, от което се получаваше едно щракане при натискане на съединителя)

Коментар

Ясно разбрах благодаря

Коментар

Ами и аз да попитам -дали е така и при моята кола-ФИАТ БРАВО 1.9 ТД 75кс или си е със стандартния съединител дето диафрагмата си е на феродовия диск
                            LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Диафрагмени пластини са тия на ПРИТИСКАТЕЛНИЯ ДИСК , а демпфер са въпросните пружини на феродото ( в моя случай вътре в маховика) . Споко при тебе са на феродовия диск, ама за всеки случай провери ако тръгнеш да правиш ремонт , че да не останеш неприятно изненадан

Коментар

Airfan - сега колата наистина е като нова (като изключим , че нещо отляво клопа по окачването , ама туй е друга тема ) , няма придърпване , няма тресене , няма трудно влизане на предасвки ..... и за първи път видях к’во е да включиш на 1 в движение или на задна без да хърка АААААА да и м/у другото съединителя на Бравото и той бил мекичък кат на западнити автомобили уа

Коментар

Working...
                                X