Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Матирано предно стъкло.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Матирано предно стъкло.

Предното стъкло ми е леко матирано. През деня не се забелязва, но вечер всеки фар или улична лампа правят силен ореол, който доста влошава видимостта. Имате ли идея дали може да се полира някъде (може и сам) или да се обработи с нещо което да запълни драскотините. Освен това знаете ли нещо с което да се намали полепването на прах, че го бърша всяка сутрин и все е мръсно...
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

брато да не ти е спукано радиаторчето за парното 4е да ти изглежда матирано а да е мазно????и какъв е тоя прах?я си виж матирано ли е или мазно?
    Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
    Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
    Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

puntotras написа:
      брато да не ти е спукано радиаторчето за парното 4е да ти изглежда матирано а да е мазно????и какъв е тоя прах?я си виж матирано ли е или мазно?
      Не, проблемите са отвън, а не отвътре. Отвътре всичко си е ОК. А прахът е обикновен, градски уличен прах. Драскотините се забелязват когато е тъмно и гледаш през стъклото към улична лампа например. И ясно се вижда, че са отвън.
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

Коментар

Ама това драскотини ли ас или е матирано стъклото? Защото и при мен има драскотини с неприятен ефект вечер, но е на места - например където минава чистачката е нормално да е надраскано стъклото и да се получават "ореоли" около светлините! Можеш да пробваш с кече, но ако стъклото има някакво покритие - например UV, ти си решавай дали да го правиш!Успех!
        Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Стъклото ти е захабено.НЕ се оправя.Стъклото няма покритие.По принцип имаме специално киче и много финна паста за тая работа, но има ефект само при много финно матиране /което не се хваща с нокът/ и то на малки участъци.
          Lancia Lybra EXECUTIVE 2,4 jtd 150+ к.с. 2003'
          Alfa Romeo 156 1,6 TS 120 к.с. 1997'
          ex. Lancia Dedra 1,6 90 к.с. 1990

Коментар

Re: Матирано предно стъкло.

johnfound написа:
            Предното стъкло ми е леко матирано. През деня не се забелязва, но вечер всеки фар или улична лампа правят силен ореол, който доста влошава видимостта. Имате ли идея дали може да се полира някъде (може и сам) или да се обработи с нещо което да запълни драскотините. Освен това знаете ли нещо с което да се намали полепването на прах, че го бърша всяка сутрин и все е мръсно...
            Ако имаш каско, шибни го с един камък и тичай при застрахователите за ново(аз така направих на Уно-то)ЗлоВещите лица сигурно ще те пратят в Кобра за чистак ново стъкълце.Единия фар се пълнеше с вода, и него го пробих с едно шило и ми платиха нов.Обясняваш, че си карал зад некъв камион и са фърчали камъчета и... Ако нямаш каско, направи си, по-евтино ще ти излезе от ново стъкло.
            Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Re: Матирано предно стъкло.

pinko168 написа:
              Ако имаш каско, шибни го с един камък и тичай при застрахователите за ново(аз така направих на Уно-то)
              1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

абе незнам... но аз веднъж си измих стъклото отвътре с един препарат... и действително на тъмно когато гледах срещу светлина и все едно гледах някакви драскотини... измих го после с друг препарат и се оправиха нещата...
                FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

.

Мисля че с полир паста и машинна обработка ще си решиш проблема

Коментар

Мерси. Явно ще пробвам с кече и полирпаста. Сега не е точно сезона, но... Между другото, някой да има представа къде се продават полирпасти и др.под. материали в Пловдив?
                    Fiat Ritmo 105TC
                    1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                      Мерси. Явно ще пробвам с кече и полирпаста. Сега не е точно сезона, но... Между другото, някой да има представа къде се продават полирпасти и др.под. материали в Пловдив?
                      1. Няма да има особен ефект. Пробвано е не еднократно.2. Пастата и материалите струват повече от новото ти стъкло. 3. Никак не е лесно. Трябва си сериозен опит. Една песачинка да захапе диска и става да си е.... Изводите можеш сам да си ги направиш.
                      Lancia Lybra EXECUTIVE 2,4 jtd 150+ к.с. 2003'
                      Alfa Romeo 156 1,6 TS 120 к.с. 1997'
                      ex. Lancia Dedra 1,6 90 к.с. 1990

Коментар

Working...
                      X