Stefan Hadjov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсан ремък на балансиращите валове. Въпроси.
Collapse
X
-
ici написа:Stefan Hadjov написа:ivanko_rs написа:Stefan Hadjov написа:Безсмислено е застопоряването на валовете.В каквото и положение да са,те не играят.
Коментар
-
Незнам само кое ще е по-голяма беля - да остана с вибрации над 4000 оборота, или да сложа въпросния ремък, който не дай Боже пак се скъса и този път нямам такъв късмет и вземе, че се захапе от агренажа...Засега съм по-склонен да го нямам този ремък, пък ако трябва да застопоря вала, и това ще направя... Колата засега нито е по-шумна, нито се усещат сериозни вибрации.Както казах, точно моя модел е с дизелова скоростна кутия (еднакви са числата с дизеловия модел до 3 скорост, както и на диференциала). Колата прехвърля 3500 оборота само при яко настъпване, така че едва ли ще са ми проблем вибрациите над 4000 оборота
Коментар
-
Immortal написа:Незнам само кое ще е по-голяма беля - да остана с вибрации над 4000 оборота, или да сложа въпросния ремък, който не дай Боже пак се скъса и този път нямам такъв късмет и вземе, че се захапе от агренажа...Засега съм по-склонен да го нямам този ремък, пък ако трябва да застопоря вала, и това ще направя... Колата засега нито е по-шумна, нито се усещат сериозни вибрации.Както казах, точно моя модел е с дизелова скоростна кутия (еднакви са числата с дизеловия модел до 3 скорост, както и на диференциала). Колата прехвърля 3500 оборота само при яко настъпване, така че едва ли ще са ми проблем вибрациите над 4000 оборота
Коментар
-
Re: Скъсан ремък на балансиращите валове. Въпроси.
Immortal написа:... и тъй като не бях сменял ремъци и ролки при покупката (гледахме ги и майстора каза, че ще изкарат поне до следващата смяна на маслото), реших да направя най-накрая тази операция.Свалихме капака и изпаднах в шок. Ремъкът на балансиращите валове се беше скъсал и се беше намърдал между ролките. Въпрос на огромен късмет ( и на време може би) е било, че не се е подпъхнал под агренажния ремък... За евентуалните последствия се сещате какви щяха да са......?Immortal написа:.... който не дай Боже пак се скъса и този път нямам такъв късмет и вземе, че се захапе от агренажа......
Коментар
-
Това е от аутодатата. Между другото моята я докарах от германия на ход, и като я отворих и тя беше със скъсан ремък на балансните.А някой да знае с какво най-лесно се застопорява балансния вал с подпиращия лагер за да се лашне болта на вала. Имам чуството че тоя подпиращ лагер май ми шуми малко, а не мога да измисля как да го застопоря тоя вал.
Коментар
-
Ако ще слагаш нов ремък, може да пробваш да развиеш болта докато е със стария ремък.Друг вариант е да увиеш стария ремък около колелото и след това около един лост да се запънеПрофесионално се прави със стяга с алуминиеви челюсти със същите зъби.Става и с голяма стяга, като и закрепиш по една дървена летвичка, за да не се повредят зъбите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар