Колеги,тъйкато в момента колицата ми е на чиста водичка,трябва да и сипя антифриз.Но проблема е там , че искам първо да я промия малко и да махна боклуците в охладителната система,щото гледам в казанчето някакви кафяви налепи,все едно някой е тропал Та според вас как ще е най-добре да се направи тази процедура (т.е откаде да я източа водата ,предполагам има някаква тапа някаде или нещо друго Искам да сложа също някаква добавка за течове,че ми сълзи малко от радиаторчето на парното ,ама не ми се сменя още.Как е най-добре за двигателя ,чист антифриз или разреден в някакво съотношение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на антифриз
Collapse
X
-
колега по тези въпроси е писано поне в 100 теми. -антифриза се разрежда, аз лично го правя около -20 до -30 както се случи. и да стане -50 и да замръзне нищо не може да спука, така че....- не слагай добавка, ще си блъскаш главата. не съм и убеден, че ще подейства, защото много добре познавам радиаторчетата на браво и тече от едни кръгли гумички, които се спичат.... не съм сигурен дали ще подейства...но ти си знаеш.- промивка само с водичка. лично аз така действам. дабавки ала бала много агресивни неща не слагам. ако си отварял двг знаеш за какви боклуци става дума не само в охладителнта система, а дори и в маслената, но двг си работи нормално. така че ....моя избор е с чиста водичка се промива доката спре да излиза ръждиваLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
s
pakumba написа:колега по тези въпроси е писано поне в 100 теми. -антифриза се разрежда, аз лично го правя около -20 до -30 както се случи. и да стане -50 и да замръзне нищо не може да спука, така че....- не слагай добавка, ще си блъскаш главата. не съм и убеден, че ще подейства, защото много добре познавам радиаторчетата на браво и тече от едни кръгли гумички, които се спичат.... не съм сигурен дали ще подейства...но ти си знаеш.- промивка само с водичка. лично аз така действам. дабавки ала бала много агресивни неща не слагам. ако си отварял двг знаеш за какви боклуци става дума не само в охладителнта система, а дори и в маслената, но двг си работи нормално. така че ....моя избор е с чиста водичка се промива доката спре да излиза ръждиваNissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
etorrent написа:Откачаш долния маркуч дето влиза в радиатора и чакаш...После почваш да наливаш вода,докато тече през маркуча чисто...а не "тропкано" ...Айде успех, и действай,че онази вечер прехвърчаше и снежец... !!!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
sd
pakumba написа:etorrent написа:Откачаш долния маркуч дето влиза в радиатора и чакаш...После почваш да наливаш вода,докато тече през маркуча чисто...а не "тропкано" ...Айде успех, и действай,че онази вечер прехвърчаше и снежец... !!!Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Re: sd
kantarev написа:pakumba написа:etorrent написа:Откачаш долния маркуч дето влиза в радиатора и чакаш...После почваш да наливаш вода,докато тече през маркуча чисто...а не "тропкано" ...Айде успех, и действай,че онази вечер прехвърчаше и снежец... !!!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар