Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам няколко въпроса

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имам няколко въпроса

Първо искам да се извиня ако не съм уцелил правилната тема. Единият ми въпрос е мога ли да сложа предна брония от мареа weekend(тази с голямата решетка) на браво без да преправям нещо и колко горе долу ще ми излезне?Сложих си АГУ ловато с 25 литрова бутилка BRC. От тука вече излизат още някокло въпроса. Защо при положение че в бутилката могат да се съберат 20 литра ми се случи 2 пати да ме зареждат с по 24 и малко(след това не съм се опитвал да я палня до край). другия е защо започнаха да ми се губят оборотите като паля на бензин? държи около 500-600 и се опитва да загасне и чак като натисна доста педала тогава се вдигат, а като го отпусна пак отива на същите стойности. много ще съм ви благодарен ако ми кажете от къде може да са проблемите и как да ги оправя10х предварително
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

хаха стова с 24-те литра...подобни постове станаха май редовни във форума...колеги на газ вземете измислете нещо че яко ви мятат на черешата...то пише 24 литра да не се окаже че ви слагат 10 според мен колега това си е чиста измама. Зареди на някоя друга газ станция и виж дали има разлика...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
      хаха стова с 24-те литра...подобни постове станаха май редовни във форума...колеги на газ вземете измислете нещо че яко ви мятат на черешата...то пише 24 литра да не се окаже че ви слагат 10 според мен колега това си е чиста измама. Зареди на някоя друга газ станция и виж дали има разлика...
      Ти ако си мислиш,че с бензина и дизела не мятат ама ЗДРАВО,значи не живееш в България.От където и да заредиш голяма разлика няма.

Коментар

SHB написа:
        Ти ако си мислиш,че с бензина и дизела не мятат ама ЗДРАВО,значи не живееш в България.От където и да заредиш голяма разлика няма.
        Бензина и дизела можеш да ги провериш на секундата, ако имаш съмнение.

Коментар

ogi28b написа:
          SHB написа:
          Бензина и дизела можеш да ги провериш на секундата, ако имаш съмнение.
          Ти може и да можеш,аз не мога.Плюс това няма да тръгна да се занимавам ,както може би 3/4 от хората.

Коментар

Ако имам място за 20 литра в резервоара, и заредя 24, не само че ще се занимавам, ами и песен ще пея.

Коментар

ogi28b написа:
              Ако имам място за 20 литра в резервоара, и заредя 24, не само че ще се занимавам, ами и песен ще пея.
              Еми незнам,аз на нивомера не мога да му вярвам чак толкова.Сиреч единствения начин да си сигурен че са ти отчели повече от колкото са ти наляли е да напълбиш догоре празен резервояр.А 60 литра бензин аз едва ли ще налея някога в живота си :D

Коментар

моят пък в рамките на 1 литър отчита доста точно. Винаги като видя стрелката и мога да кажа "сега имам място за 35 литра" примерно, отивам , и зареждам от 34.5 до 35.5 . Досега не съм имал проблеми и се надявам да нямам. винаги зареждам от една и съща колонка тука където си зареждам. и винаги пълня такива количества - 45 - 50 литра

Коментар

Нещата са различни - при бензина и дизела пълниш горивото стигне до пистолета. При газта пълниш докато изключи поплавъка, който от своя страна е монтиран от.... По правило би трябвало да изключва на 80% ама не винаги става така. Виж, ако в 25-литровата бутилка сипеш 28 литра - разправията е задължителна.
                  Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

vesko написа:
                    Нещата са различни - при бензина и дизела пълниш горивото стигне до пистолета. При газта пълниш докато изключи поплавъка, който от своя страна е монтиран от.... По правило би трябвало да изключва на 80% ама не винаги става така. Виж, ако в 25-литровата бутилка сипеш 28 литра - разправията е задължителна.
                    С тази разлика ,че мнозинството хора относително рядко пълнят до горе.Иначе на празна бутилка ако ми заредят повече от 40 литра и аз бих се разправял.Но ако имам газ в бутилката просто няма как да съм сигурен.А моят нивометър на бензин си дава отклонение цяло деление(незнам колко е това).Карам си аз на газ а той си мига...вера му не фащам.Друго си мисля аз.има ли резон да се кара на газ?Литър бензин-1.95.Разход 10/100=19.50.Газ-1.20 литър.Разход до 15 на сто=18лева.Е питам аз струва ли си за 1.50 да жертвам возията,при положение,че преди няколко дена дадох 25 лева за ремонт,заради тая газ,и трябва сега за зимата да купя некъв обогатител + че сигурно има много други евентуални последствия за двг.

Коментар

Re: имам няколко въпроса

topuzko написа:
                      другия е защо започнаха да ми се губят оборотите като паля на бензин? държи около 500-600 и се опитва да загасне и чак като натисна доста педала тогава се вдигат, а като го отпусна пак отива на същите стойности. ..
                      това има решение само ако си с газов инжекцион. иначе ако не си - може да са почнали да ти се спичат дюзите - тогава - сложи една добавка за дюзи - изгори поне половин резервоар бензин и ако се оправи,после НЕ САМО пали НО И ГАСИ само на бензин.

Коментар

е няма ли вероятност да се трупат някакви грешки в компютъра?а и за уточнение: зареждал съм бутилката на мах не шел и на лукойл.
                        Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
                        Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

Кажете нещо и за бронята, че и мен ме интересува. :D
                          Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
                          Skoda Octavia '06 1,6 101 к.с. - служебна

Коментар

Можеш да сложиш броня. Виждал съм сложена броня от мареа 2.0 на браво 1.6. Решетката отпред придава уникален вид на бравото.

Коментар

ogi28b написа:
                              Можеш да сложиш броня. Виждал съм сложена броня от мареа 2.0 на браво 1.6. Решетката отпред придава уникален вид на бравото.
                              Точно това е идеята! :D Значи само остава да си намеря подходяща броня и то същият цвят (сив металик) че не ми се занимава с бояджийски истории....
                              Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
                              Skoda Octavia '06 1,6 101 к.с. - служебна

Коментар

Working...
                              X