Аз отдавна се каня да оправя някои дребни проблеми, но сега вече явно му е дошло времето. Става въпрос за Типо. Постоянно ми светят двата датчика за изгорели крушки на стоповете. Като написна спирачката обаче, двете лампички угасват, а светва тази за задните светлини за мъгла. Също така светва леко, ама съвсем леко и самата индикация, че са включени светлините за мъгла, кафява лампичка до зелената за габаритите. Проблема е че нямам допълнителни фарове за мъгла отпред /по-известни сред голф-населението като халогени/, но и никога не са ми светели и задните такива - в стоповете. Даже по едно време им махнах крушките, щото нямах други под ръка, а ми бяха изгорели стоповете. От скоро гледам че и при даване на десен мигач при включени къси светлини примигва и задния десен габарит в такт с мигача. Понякога пък не се включва веднага левия мигач, трябва да го спра и пусна отново. Да спомена, че не ми работят малките мигачи на калниците - единия никога не е работил, а другия изгоря и не съм го сменил, но това беше отдавна, цветомузиката започна скоро. В общи линии това е всичко. Свалих десния стоп веднъж, разгледах платката, потърках я малко заедно с клемата, в общи линии не личи нещо да и има и да дава на късо. Мисля в събота да сваля двата стопа, да сменя крушките, ако има изгорели, и да видя ще има ли резултат. После ще пробвам да оправя и мигачетата на калниците. Но ме притеснява да не е по-сериозен проблема /не че е голям проблем това де/, от типа на неработеща платка на стопа, или някакви датчици по таблото? Какво мислите по въпроса?П.С. Пропуснах да добавя, че стоповете всъщност си работят, докато датчиците на таблото показват обратното...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цветомузика на светлините!
Collapse
X
-
здравей, на мен ми се случи подобно нещо, започна се с това че при натикане на спирачка вътре в купето ми светваще лампичката за фарчето за мъгла отзад, като пусна педала изгасва, проверявах отзад не свети наистина , само в купето индикатора , след това стана интересно още повече, започна като дам мигач отзад да се пускат или стопове или габарите да мигат (по -често габарита), при натискане на спирачка двата мигача отзад светват, абе голям цирк , оправих го като една събота отворих и двата стопа отзад и след много гледане и дърпане на кабелиоткрих на левия един хлабав който беше давал на маса , беше и обгоряло около него малко, оправих нещата там и оттогава не съм имал проблеми. успех с намирането на виновника за веселбатаFIAT Stilo 1.4 16V
FIAT Bravo 1.6 16V (преди)
-
Интересно,при мен е същото.Светят слабо всички датчици,което,предполагам,е от таблото/от някъде получават малък потенциал/.Иначе отвори ли се врата лампата светва ярко.А датчиците за стоповете си светят ярко,но натисна ли педала,намаляват до нивото на останалите.Изобщо-Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар