Здравейте, колеги! Карам Фиат Браво 1.4, 12V от 6 г. и вече му навъртях над 200 хил. км., като до сега не съм имал никакви по-сериозни проблеми. От скоро обаче се появи много неприятна вибрация в скоростния лост при движенив е със скорост м/у 80 и 90 км/ч. Междувременно смених скоростна кутия заради проблем с диференциала, но вибрацията така и не изчезна. Идеи, моля! Двете теми с идентични въпроси са обединени в една.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вибрации в скоростния лост - нормално ли е? (ОБЕДИНЕНИ ТЕМИ)
Collapse
X
-
вибрации в скоростния лост - нормално ли е?
Упорито търсих такава тема, но не открих. А и съм на "Вие" с автомобилите ...Нормално ли е да усещам вибрации в скоростния лост? Когато шофирам държа дясната си ръка върху него. Усетих, че когато е в "неутрално" положение слабо се усещат вибрации. Ако го наклоня в някоя посока, се усещат по-силно. Ритмични са. Увеличават се със увеличаване на скоростта на движение.Извинете за въпроса, но това ми е първа кола, преди нея съм карал само У-чебната и там нямаше такова усещане. Също при превключване от първа на втора не става плавно, има все едно "гърбица" по средата, в смисъл не става "так" ами "так-так"Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
-
Re: вибрация в скоростния лост
krsi написа:Здравейте, колеги! Карам Фиат Браво 1.4, 12V от 6 г. и вече му навъртях над 200 хил. км., като до сега не съм имал никакви по-сериозни проблеми. От скоро обаче се появи много неприятна вибрация в скоростния лост при движенив е със скорост м/у 80 и 90 км/ч. Междувременно смених скоростна кутия заради проблем с диференциала, но вибрацията така и не изчезна. Идеи, моля!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: вибрации в скоростния лост - нормално ли е?
null.zero написа:Упорито търсих такава тема, но не открих. А и съм на "Вие" с автомобилите ...Нормално ли е да усещам вибрации в скоростния лост? Когато шофирам държа дясната си ръка върху него. Усетих, че когато е в "неутрално" положение слабо се усещат вибрации. Ако го наклоня в някоя посока, се усещат по-силно. Ритмични са. Увеличават се със увеличаване на скоростта на движение.Извинете за въпроса, но това ми е първа кола, преди нея съм карал само У-чебната и там нямаше такова усещане. Също при превключване от първа на втора не става плавно, има все едно "гърбица" по средата, в смисъл не става "так" ами "так-так"
Коментар
-
Re: вибрации в скоростния лост - нормално ли е?
Immortal написа:Инструкторът не ти ли е казал, че като караш и ДВЕТЕ ръце трябва да са ти на волана?!?Кви инструктори се навъдиха бе...Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Коментар
-
Ако под консумативи разбираш масла на скоростите и мотора, то твърде вероятно тези вибрации да изчезнат след смяната.При мен така утихна след смяна на маслата(Валволин 75W90 и Кастрол 10W40), че чак ме дразни, че не се чува на светофарите, а на високите обороти една такава нетипично тиха стана... Незнам кое от тях има по-голяма заслуга.
Коментар
-
@wwalker - да за това говоря, ще видим какъв ще е ефекта, дано да е положителен! ще огледаме и тампоните на скоростната кутия, двигателя.@Lane Staley - не говоря за "потреперване" като при изпадане в резонанс на определени обороти, говоря за постоянно "предаваме на движение" в/у скоростния лост, правопропорционално на скоростта на движение на автомобила.Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Коментар
-
Lane Staley написа:Да не би да говориш за едно потрепване на лоста когато подадеш газ? Такова нещо има например при всички автомобили Рено които съм карал. Дадеш ли газ и лоста потреперва. Дори на съвсем нови автомобили.
Коментар
-
Re: вибрация в скоростния лост
Tornado написа:krsi написа:Здравейте, колеги! Карам Фиат Браво 1.4, 12V от 6 г. и вече му навъртях над 200 хил. км., като до сега не съм имал никакви по-сериозни проблеми. От скоро обаче се появи много неприятна вибрация в скоростния лост при движенив е със скорост м/у 80 и 90 км/ч. Междувременно смених скоростна кутия заради проблем с диференциала, но вибрацията така и не изчезна. Идеи, моля!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар