Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регулиране на светлини на MAREA??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Регулиране на светлини на MAREA??

Здравейте колеги, интересува ме как мога да си регулирам предните светлини на MAREA-та, че доста ниско ми бият лъчите, а само с копчето на таблото не е достатъчно. Предварително благодаря :D
    Marea ELX

Отиваш на сервиз, даваш 20 лева и си готов.

Коментар

http://www.google.com/cse?cx=0085674...ползвай ТЪРСЕНЕ!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ogi28b написа:
        Отиваш на сервиз, даваш 20 лева и си готов.
        на мен ми ги регулираха точно за 5 лв и за 5 мин.
        Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
        Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

Колега защо не пробваш в СБА (Съюз на Българските Автомобилисти) мисля че сега даже е безплатно там!Нали има някаква акция СВЕТЛИНА
          Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS

Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009

Коментар

moraliyski написа:
            Колега защо не пробваш в СБА (Съюз на Българските Автомобилисти) мисля че сега даже е безплатно там!Нали има някаква акция СВЕТЛИНА
            По добре пред гаража на 10 метра отколкото в СБА.Кой в Бг ще ти направи услуга безплатно освен приятел?
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

благодаря на всички, обаче мен ме интересува по-точно какво да пипна по фаровете, за да се размърдат те самите
              Marea ELX

Коментар

null.zero написа:
                Градски, това къде го направи и доволен ли си после от резултата?
                Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
                Skoda Octavia '06 1,6 101 к.с. - служебна

Коментар

Mita666ki написа:
                  благодаря на всички, обаче мен ме интересува по-точно какво да пипна по фаровете, за да се размърдат те самите
                  Колега... прегледа ли линковете?
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ivelin69 написа:
                    null.zero написа:
                    Градски, това къде го направи и доволен ли си после от резултата?
                    В двора на СБА, влизаш, направо и от ляво има едно бяло хале, там. Питаш къде регулират фарове, ще те насочат. По лична преценка съм много доволен (фаровете ми светеха много близо пред колата). Човека има един уред представляващ една кутия с лупа и прозрачен капак, на колела. Вътре се вижда една скала. Наглася уреда пред колата после те кара да пуснеш къси/дълги, да бутнеш машинката да ги види движат ли се и така.
                    Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                    Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

След като отвориш предния капак на колата, над самите фарове ще видиш по един отвор. В него е монтиран някакъв винт с шестограм. Пъхаш в отвора ключе-шестограм, въртиш в някаква посока и фара се вдига или сваля. На къде и колко ще въртиш - сам преценяй. Ако искаш да регулираш фара на ляво-дясно става като се разхлаби един винт на който се държи самия фар и се премести по улея до необходимото положение.
                      Peugeot 301
                      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                        След като отвориш предния капак на колата, над самите фарове ще видиш по един отвор. В него е монтиран някакъв винт с шестограм. Пъхаш в отвора ключе-шестограм, въртиш в някаква посока и фара се вдига или сваля. На къде и колко ще въртиш - сам преценяй. Ако искаш да регулираш фара на ляво-дясно става като се разхлаби един винт на който се държи самия фар и се премести по улея до необходимото положение.
                        ето точно това ме интересуваше "_"_ сърдечни благодарности
                        Marea ELX

Коментар

venco67 написа:
                          И защо да мърда фара от болтовете, на които е захванат?За вертикално регулиране е торкс, а за хоризонтално е шестограм. Моите фарове имат и прорези за регулиране с кръстата отверка Ако имаш мерак може да си ги регулираш сам, като следваш инструкциите в тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20529
                          Прикачени файлове
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                          X