Здравейте колеги, Преди 2 години си купих фиата (Браво 1,6 16V 199 от дупница взех го без масло в скоростната. Наливам аз то текна като някоя лейкаотивам в сервиза при кафеджиата и му казвам така и така налях масло тече от долу. Вдигна я той на стенда гледа гледа и вика а той вика маншон имаш скъсан на ваътрешното каре от към скоростната кутия на малката полуоска от лявата страна та затова ти тече това масло. Смени го той маншона наля масло от тогава не ми беше текло и капка от там и преди 2 седмици протече вкарвам я на канала аз гледам че тече от процепа между ск кутия и маншона там кадето е голямата скоба маншона видимо здрав. Е реших да го махна маншона да разбера от каде тече.Махнах голямата и малката скоба маншона го преместих на дясно кам главината махнах и аломиниевата плочка на ск кутия избутах към маншона ватре маншона и карето бяха омазнени от маслото.И немога да разбера от каде идва теча.Имам няколко въпроса Маншона е здрав но след него трябва ли да има семеринга от към ск. кутия? И тя по принцип трябва ли да пропуска масло за да се смазва карето?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростната ми кутия тече като лейка
Collapse
X
-
Сигурен ли си че не ти тече от семеринга и да олива назад към широката част на маншона, ако семеринга и маншона обаче са ти сухи а е мазно само отзад или скобата на маншона се е отхлабила или тая алуминиева плочка дет се стяга към скоростите не уплътнява добре, предполагам че за уплътнение тая плочка също има някъкъв гумен пръстен, огледаи я.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
donnna написа:що си мисля, че в маншона на карето трябва да има високооборотна грес, и маслото от скоростната кутия не трябва изобщо да отива към карето при нормални обстоятелства...Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:donnna написа:що си мисл, че в маншона на карето трябва да има високооборотна грес, и маслото от скоростната кутия не трябва изобщо да отива към карето при нормални обстоятелства...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар