Здравейте колеги, преди две седмици си купих Фиат Пунто 2003 г., 1.2 бензин и съответмо ми светна червения волан. Продавачите казаха,че няма страшно, да отида на диагностика и готово. До тук добре, ама след диагностиката компютъра очете дефектирал "датчик за момента на съпротивление в завой " и се оказа че това ще си свети и не може да се оправи с чистене на грешка. При прав волан датчика отчита -280 градуса. Добре че за сега поне електроусилвателя си работи. Доколкото разбрах този датчик е монтиран някъде в електромотора. Понеже доста почетох преди това тук знам, че мотора едва ли не, не може да се отвори и че не е хич евтин. Оравя ли се този проблем! Смея ли се този датчик, какво да направя не знам! Благодаря ви предварително, надявам се някои да помогне! Съвсем нов съм в този клуб.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик за момента на съпротивление в завой?!
Collapse
X
-
Да ти кажа честно не знам точно къде е тоя датчик. В сервиза където бях, на компютъра се изписа проблема и след това излезе една схема, в която беше посочено, че този датчик е в мотора .Така го разбрах аз. Най -вероятно не съм го разбрал правилно. По принцип волана си работи. И Ситито се включва и изключва без проблем и всичко е ОК, но на таблото волана си свети. Сега трябва да сменя датчика, защото не искам да имам проблем с колата. Не знам защо е толкова скъпо това удоволствие. Ако карам така за сега ще има ли проблем и къде мога да го оправя. А и втора ръка къде да търся?Щом съм тук, значи колата ми не работи!
Коментар
-
Ами скъпо е защото в БГ взимат много пари.Досега половината форум трябваше да се раздели с 500...1000лв. ако беше тичал по сервизи за тези ел. усилватели.При тях най-често проблема е в две релета от 5лв. или 20лв - все едно.За съжаление при теб проблема е друг.Какъв точно ще ти кажа като почета малко.
Коментар
-
кола
вече тези релета не играят никва роля /ако е само до тях еее/ развалят се много по важни неща струващи скъпо имам на познати поне 3 коли за смяна на разни датчици / Където не се продават /и моторчета без релета дори а и не само на ФИАТ се слагат а втора употреба също станаха скъпи щото ги няма
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар