Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Пищене" при по висока скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Пищене" при по висока скорост

Здравеите!!! Преди време ми казаха че нещо по колата ми свири обаче аз не обърнах внимание...и тази вечер по случайност дадох колата на един приятел и го накарах да мине с 80 покрай мен и нещеш ли като вдигна сигурно над 60 70 започна едно такова свирене все едно са ми затегнали спирачките ама не точно....все едно турбо :D ама не да фучи ами писука..... Въпроса ми е далинякой се сеща от какво може да е тоя звук и дали е опасно да карам колата така....(докато съм в купето не се чува нищо) Дали е някой ремък(пистовия мисля че несъм го сменял след покупката)макар че не пищи като ремък ами свири едно такова,дали е нещо по спирачките....P.S. Не е нещо свързано с това че имам газ и да не и стига нещо въздуха,щото свирка даже и при отнета газ,докато не се намали под определената скорост Да видим някой може ли да го измисли без да чуе :P Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Чувал съм че резервната гума на някои коли(оригиналната която си е с колата,)свири след като вдигнеш над 80 км/ч....Да не би да е от гумите ?
    FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
    FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Интересно, и аз вчера чух същото, но само над 140км/ч се появява. Като карам по-бавно сигурно е много слабо и не може да се чуе.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

аз пък вчера сменях термостат на Браво 1.8 ГТ и като го запалих да я прогрявам и подавайки гас директно от дроселовата клапа ми направи впечатление че свири от някаде все едно някой свири с уста та заслушах се по добре и свирукането идваше някаде от дебитомера или след него абе свирука от въздоховада от ваздушния филтър дроселовата клапа. направи като мен застани отпред и почни да подаваш гас от дросела и слушай от каде ще свирука

Коментар

Re: "Пищене" при по висока скорост

PaUnOff написа:
          Здравеите!!! Преди време ми казаха че нещо по колата ми свири обаче аз не обърнах внимание...и тази вечер по случайност дадох колата на един приятел и го накарах да мине с 80 покрай мен и нещеш ли като вдигна сигурно над 60 70 започна едно такова свирене все едно са ми затегнали спирачките ама не точно....все едно турбо :D ама не да фучи ами писука..... Въпроса ми е далинякой се сеща от какво може да е тоя звук и дали е опасно да карам колата така....(докато съм в купето не се чува нищо) Дали е някой ремък(пистовия мисля че несъм го сменял след покупката)макар че не пищи като ремък ами свири едно такова,дали е нещо по спирачките....P.S. Не е нещо свързано с това че имам газ и да не и стига нещо въздуха,щото свирка даже и при отнета газ,докато не се намали под определената скорост Да видим някой може ли да го измисли без да чуе :P Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
          а като удариш спирачка спира ли имам в предвид леко и силно удряне на спирачка ако да значи е от спирачката ако е не може и лагер на главината според мен

Коментар

Значи като съм на място и подавам газ го няма тоя звук никаде отпред по двигателя,като натисна спирачка също не спира.... тоя лагер на главината скъп ли ще е и дали е той със сигурност("майсторите" ще могат ли да кажат какво е)

Коментар

PaUnOff написа:
              Значи като съм на място и подавам газ го няма тоя звук никаде отпред по двигателя,като натисна спирачка също не спира.... тоя лагер на главината скъп ли ще е и дали е той със сигурност("майсторите" ще могат ли да кажат какво е)
              Лагера на главината жужи като е за смяна! Пищенето при висока скорост може да е от раздатките, в частност каретата! Това според мен е нормално.. донякъде!Звука подобен ли е? http://www.youtube.com/watch?v=eSJ-HzNWJGM :D
              ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Да не е водна помпа.Да е заминала обикновенено тя така свирка.
                Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

JacK`DanielS написа:
                  аз пък вчера сменях термостат на Браво 1.8 ГТ и като го запалих да я прогрявам и подавайки гас директно от дроселовата клапа ми направи впечатление че свири от някаде все едно някой свири с уста та заслушах се по добре и свирукането идваше някаде от дебитомера или след него абе свирука от въздоховада от ваздушния филтър дроселовата клапа. направи като мен застани отпред и почни да подаваш гас от дросела и слушай от каде ще свирука
                  Това ми е от плочката на газовата уредба, но при мен се проявява само при ниските обороти, а при него е при скорост, все пак да провери дали и при него не идва от там, най-лесно за проверка дали свири плочката откачаш въздуховода преди филтъра и пробваш.
                  --Старата ръжда любов не хваща!--
                  156 sportwagon 1,9 jtd 115
                  ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Не е водна помпа,нямам плочка(прави го и на газ и на бензин) Мисля че е нещо като лагер и не е нормално щото съм чувал само едно такова браво да прави така ама и той не знаеше какво е..... Някой лагер ама кой??? Executer не пищи като това БМВ ... това вие едно такова ,а на бравото направо пищи (все едно минава някой тир покрай теб докато си спрял на магистралата)само че по пискливо...като самолет е :D:D Странна работа Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_39Ще пробвам тия дни да запиша звука обаче незнам може ли да се качи клипче в сайта или звук

Коментар

заслушах се и в моето Пунто ...колата ми ...също писка странно...звукът идва от долу зад задните гуми и мисля,че е нещо свързано с газовата уредба...
                      obi4am moeto Punto!!!

Коментар

Случайно да не е някоя микроскопична дупка някъде по генерацията,а?
                        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                        http://www.keepfighting.ms

Коментар

Повдигам я тая тема от праха, ама все пак да напиша от какво беше свиренето... От гумите: Good Year Eagle Ventura(предните) със шарка като на буква V. Или са били стари(твърди) или такъв им е модела- пищящ :D

Коментар

Re: "Пищене" при по висока скорост

PaUnOff написа:
                            Колега да не е от гумите? Аз сега като сложих зимните - вият, пищят най-различни звуци издават :Dпп. Сега видях, че си писал, че е от гумите
                            Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Working...
                            X