Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат на Брава 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Термостат на Брава 1.6

Здравейте Имам brava 1.6 и не ми загрява досстатъчно колата.Рреших да сменя термостат и ми предложиха марка EPS а 85 лева.Интересува ме добра ли е тази марка или да търся някоя друга и дали ще мога сам да си сменя термостата и има ли някъде описание на процедурата по смяна ?Благодаря предварително

Re: Термостат на Брава 1.6

celicata написа:
    Здравейте Имам brava 1.6 и не ми загрява досстатъчно колата.Рреших да сменя термостат и ми предложиха марка EPS а 85 лева.Интересува ме добра ли е тази марка или да търся някоя друга и дали ще мога сам да си сменя термостата и има ли някъде описание на процедурата по смяна ?Благодаря предварително
    Колега , как ти се струва решаване на твоя проблем за скромните 10-12лв. Аз съм с термостат от Рено 5 , изобретателен колега от форума е пуснал тема илюстрована със снимки . Аз съм със същия двигател и термостат монтиран по показания начин , ето я и темата http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo.../Termostat.pdf
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Ето как стои стрелката за температурата сега :D
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Колега,ако не искаш да побългаряваш можеш да си вземеш от Александър Ауто Behr за 76 лева.Поне на мен ми поискаха толкова преди няколко седмици в Бургас.Въпрос на личен избор е дали да се побългари или не.Между другото старият ми термостат може да се отвори (предвиден е да се отваря и не е капсолован),но не мисля,че може да се намери само вътрешноста.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Аз пък щи кажа Бер да не си взимаш или Вернет понеже не съм сигурен кои от двата беше големия боклук но помня че на ланчата за 1 година смених 2 такива докато накрая не купих ЕПС, на бравото от 2 год съм с ЕПС и не е мръднал така че взимаи тоя и не си праи експерименти щото и без тва не се сменя мноо лесно. ПО въпроса за смяната не е нищо сложно но си иска елементарни технически умения. Сваля се и компа на колата че пречи и е баси теснотията, но преди да го откачиш откачи акомулатора, след смяната на термостата и закачане на аку. палиш колата без газ и я оставяш да работи така 10 тина минути докато загрее а и пообучи компа след това гасиш и си готов. Има обаче една голяма пречка която може да ти скъса нервите, ако термостата ти до сега не е сменян предполагам е с оригиналните скоби а те са едни такива щипнати и пресовани, разката ми се фамилията докато ги изрежа всичките.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

с резачките става веднагически
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Slavi_Lancia написа:
              Има обаче една голяма пречка която може да ти скъса нервите, ако термостата ти до сега не е сменян предполагам е с оригиналните скоби а те са едни такива щипнати и пресовани, разката ми се фамилията докато ги изрежа всичките.
              Не се режат ,а се откопчават за няма и 30 секунди на скоба.Току що изхвърлих една такава защото си демонтирах разширителното казанче за да го измия вътрешно.Ако ви е интересно как става ще направя и видео.С една тънка отвертка се повдига там където е защипано и скобата се освобождава.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

давай видеото
                Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

Tornado написа:
                  Не се режат ,а се откопчават за няма и 30 секунди на скоба.Току що изхвърлих една такава защото си демонтирах разширителното казанче за да го измия вътрешно.Ако ви е интересно как става ще направя и видео.С една тънка отвертка се повдига там където е защипано и скобата се освобождава.
                  Това на скобите на дебелите маркучи на термостата ли? Не го вярвам, давай видеото. От двете страни са захванати зверски и могат да ти изкарат ангелите ако нямаш подходяща ножица - разпъваш и режеш, другото е мъка.
                  The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                  Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                  Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Ще видим тая работа след определено време като успея с видеото.Хайде теглете и гледайте.Когато скобата е на маркуча е още по лесно защото не се движи и имате опора.Гадна скоба

Коментар

Успяхте ли да го изгледате клипчето?Защо замлъкнахте така?

Коментар

МИ и те като мен ако се мъчат да дръпнат от тоя саит видеото за това мълчат сигурно, отрепи ме гледам кат магаре и не разбирам от де се сваля или гледа или там квото и да е бати саита. А по въпроса за скобите Сашо каза с клещи резачки, ти с отверка е аз с двете неща си помагах, и пак си е зор особено на тва завряно място, не си ли е скобичка с винт да си я хванеш с гедорито и да я развииеш за нула време......
                        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Сега го качвам на http://megaupload.com/ от там ще се справите ли?Изтегли 1Изтегли 2

Коментар

чувал ли си заhttp://tranz.it/ОПИТАЙ моля те

Коментар

Лесно изглежда на клипчето, но както е на маркуча доста се ’опъват’. Едната я извадих без да я режа и помня че няква пластинка изкарах с клещите от нея преди да падне, дето на клипчето я няма. Доста мъка си беше с нея и останалите направо с ножица за ламарина за секунди ги свалях. Те и без това са си еднократна употреба и за 2лв. вземах всички нужни от магазина.
                              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Working...
                              X