Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ръжда в охладителната течност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ръжда в охладителната течност

Колеги помагайте!!! Образува ми се ръжда в охладителната течност.Не мога да разбера каква е причината и дали това има връзка с това че двигателя е дизел.Мотора е 149А1000.Колата е фиат РЕГАТА,но с леки модификации се среща при ТИПО/ТЕМПРА,БРАВО/БРАВА първите модели.Антифриза е приста разреден с дестилирана вода според предписанието на тубата.Миналата есен промих системата с вода няколко пъти и след това налях разредения (мисля за -30 градуса)антифриз.В началото беше чист и бистър но после почервеня и отдели ръждиви налепи по разширителния съд и по капачката.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще бъда благодарен да каже причина и решение.
    fiat REGATA 1.9 DS
    lancia LIBRA 1.8 SW

Има една метална тръбичка в охладителната система. Пада се под колекторите при мен. Тази гад гние много грозно.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

[quote="wwalker"]Има една метална тръбичка в охладителната система. Пада се под колекторите при мен. Тази гад гние много грозно.[/quoteСмених я миналата година есента ,преди да сменя антифриза.Предишната се проби ,за малко да прегрея мотора.
      fiat REGATA 1.9 DS
      lancia LIBRA 1.8 SW

Коментар

И при мен е така,имам известни подозрения към тръбата която е от маркуча на долния кръг към водната помпа-19 лева струва,но не съм я сменил още че да съм сигурен.

Коментар

Тръбата ръждясва жестоко и е по добре 19 лв. и малко работа в бокса от колкото прегрял мотор.Като я свалих не повярвах че може да има такова нещо.Аз мисля че отключих проблема след като сипах в антифриза препарат за спиране на течове от радиатора но после промих и смених антифриза с МОТОКС.След време пак същото.Миналата година по това време пак същата процедура и по скъп антифриз мислех че този е менте и няма инхибитори но сега положението е същото.Просто незнам какво да правя.
          fiat REGATA 1.9 DS
          lancia LIBRA 1.8 SW

Коментар

И при мене е така но незнам от какво е? Все пак докато нещо работи нормално-не го пипаите!
            FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
            FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
            LANCIA Ypsilon Elefantino blu
            http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
            http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/

Коментар

mr_bobs написа:
              И при мене е така но незнам от какво е? Все пак докато нещо работи нормално-не го пипаите!
              Ми в момента в който видя ръжда,почват да ми се въртят мисли че вече не работи нормално.Ами ако вземе да ми изтече антифриза някъде? Така де ако там където разяжда ръждата се отвори...

Коментар

При мен се ’отвори’ тази тръбичка. Веднага се разбира, защото започва да пуши точно пред очите ти. там където тече от нея е горещо и се изпарява, така че веднага ще разбереш.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

само да вмъкна на колегата дето сипал течност за запушване на течове оттам му е кафява течносттаи много да промива пак ще е така от опит го знам

Коментар

lubomm написа:
                    само да вмъкна на колегата дето сипал течност за запушване на течове оттам му е кафява течносттаи много да промива пак ще е така от опит го знам
                    Колега дай повече инфо за твоя опит с ръждата.
                    fiat REGATA 1.9 DS
                    lancia LIBRA 1.8 SW

Коментар

А ето и как изглеждат нещата при мен.
                      Прикачени файлове
                      fiat REGATA 1.9 DS
                      lancia LIBRA 1.8 SW

Коментар

Working...
                      X