Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов термостат или?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нов термостат или?

Здравейте колеги! Попаднах в ужасно кофти ситуация! Откак съм си купила колата (Фиат пунто - 98-ма година, 1,1 55 к.с.) стрелката на термостата винаги ми сочи първата чертичка (извинявам се, но не знам това на колко градуса отговаря). Единствено, когато качвам баир и се движа бавно, стрелката леко се покачва нагоре и едва стига до средата - там, където са двете дебели чертички. Като свърши баира, пак си слиза до първата чертичка. Случайно казах това на майстора, който ми смени свещите, и той каза, че това съвсем не е нормално и, че трябва да се оправи. Но какво точно трябва да се оправя аз не знам. Дали термостат, или датчик? Или това пък е нормалното положение на стрелката.... Моля ви, кажете ми вашето мнение, а също - колко парички трябва да си приготвя за този ремонт. Много си обичам колата, а и много разчитам на нея - всеки ден изминавам с нея около 180 км! Не искам нещо да не й е наред! Искам да си я поддържам, за да ме вози още дълго време! Благодаря ви предварително!
    Fiat Punto SX

http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=3&show=1
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

ф

Колежке,колегата по-горе те е насочил към термостата,няма да се плашиш 15-20 лв труд и 26 лева термостат значи около 40 лв ти е всичко Ех как ви завиждам за тези цени на части ,не е истина
      Nissan Primera 1.6 16v P11
      ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Re: ф

kantarev написа:
        Колежке,колегата по-горе те е насочил към термостата,няма да се плашиш 15-20 лв труд и 26 лева термостат значи около 40 лв ти е всичко Ех как ви завиждам за тези цени на части ,не е истина
        Мда и аз като тебе им завиждам....тази седмица броих 100 кинта за термостат на моята
        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Яснооооо - две мнения няма и аз няма какво да се чудя повече - за нов термостат ми е колицата... Дано наистина да й падне разхода, като й сменят термостата... Така каза майстора. Сега ми харчи газ между 6,8 и 7,2 на 100 км. извънградско основно.
          Fiat Punto SX

Коментар

Working...
          X