Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фаровете

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с фаровете

    Здравейте имам следния проблем с превключвателя за "къси" "дълги" преди време нямаше дълги но след напръскване с WD40 се оправи до момента когато не можах да изключа дългите,но "светлинния клаксон" работи дали проблема ще бъде в самия превключвател или има някакво реле?
    Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS

    Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009

    #2
    Значи искаш да кажеш, че си върнал лостчето в позиция за къси, но дългите не са спрели да светят, а при дръпване към теб пресветва от дълги на къси, или просто не можеш да върнеш лостчето. Вътре в лосчето за светлините им едни пластмасови ключета, които е вероятно да са изкочили от леглата си и да ти държат само на дълги.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    Коментар


      #3
      значи когато фаровете са спряни мога да пресветна,мога да местя от позиция къси на дълги и обратното но дългите не спират да светят!
      Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS

      Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009

      Коментар


        #4
        В тази кутия има много пластмасови детайли, които се движат от лостчето. Аз имах проблеми със светлините като теб, но при мен нямаше къси. След опит да ги поправя нямаше и дълги. В тези пластмасиви детайли има метални контактни пластини. Когато тече по тях ток те се награвят, пластмасата се поразтопява и контактната пластина се размества и/или се споява в пластмасовия детайл. В моя случай превключвателя за дългите беше нагорял и се счупи в ръцете ми.Проблема се реши с покупката на нова кутия с лостчета. Но тя си е цифра (~130 лева). Остана ми старата кутия + още един комплект лостчета.

        Коментар

        Working...
        X