Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще си купувам кола моля за съвет - за марея TD100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще си купувам кола моля за съвет - за марея TD100

смятам да си взема една марея 99 година и съм се спрял на 1.9 td 100 кончетата да ми кажете нещо, abs не работешене свети никоя крушка на таблото това ме озадачинякакви идеи и коментари и какво е това биалетки във окачването ако може някой да ми обясниочаквам съвети, какво да гледам

Това оцветеното в червено ти е биалетата в окачването, има и в двигателя, но там вече е страшно. От къде си сигурен, че има АБС изобщо, другия вариант е да е изолирана лампичката на таблото.
    Прикачени файлове
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

На Мареа изглежда малко по различно. Ето така:
      Прикачени файлове

Коментар

сори показал съм за браво/а

Коментар

Ако са ти казали, че има една беалетка за смяна, това значи, че хлопа нещо и може да се окаже не само беалетката.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

обаче пък, ако всичко друго и е ОК на колата, а само биалетка и носачи (примерно) тропат отдолу... това не е причина да не я купиш - ремонта ще ти стъпи не повече от 300лв. заедно с работата.
            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Re: ще си купувам кола моля за съвет

lubomm написа:
              смятам да си взема една марея 99 година и съм се спрял на 1.9 td 100 кончетата да ми кажете нещо abs не работешене свети никоя крушка на таблото тожа ме озадачинякакви идей и коментари и какво е това биалетки във окачването ако може някой да ми обясниочаквам съвети ко да гледам
              Как точно разбра, че ABS не работи ?А това изобщо да не свети нито една крушка на таблото, не знам, да се изкажат електричарите, но аз не бих купил такава кола...Edit: Няколко пъти прочетох поста ти и сега се досещам, че вероятно искаш да кажеш, че ABS не работи, а на таблото нямаш индикация за проблем . Е да, но както си го написал без нито една запетайка, само с малки букви и без да е ясно къде е началото и края на изреченията, се получава двусмислено.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Re: ще си купувам кола моля за съвет

snake написа:
                lubomm написа:
                смятам да си взема една марея 99 година и съм се спрял на 1.9 td 100 кончетата да ми кажете нещо abs не работешене свети никоя крушка на таблото тожа ме озадачинякакви идей и коментари и какво е това биалетки във окачването ако може някой да ми обясниочаквам съвети ко да гледам
                Как точно разбра, че ABS не работи ?А това изобщо да не свети нито една крушка на таблото, не знам, да се изкажат електричарите, но аз не бих купил такава кола...Edit: Няколко пъти прочетох поста ти и сега се досещам, че вероятно искаш да кажеш, че ABS не работи, а на таблото нямаш индикация за проблем . Е да, но както си го написал без нито една запетайка, само с малки букви и без да е ясно къде е началото и края на изреченията, се получава двусмислено.
                Извинявам се за мойто писане .А сега и отговор разбрах за abs че не работи като го пробвах на прашен път не предърпа така да се каже не се чу тропането на спирачките [незнам как да го обясня ] а пък и няма индикация на таблото което ме озадачи.За ABS знам защото видях устроиството над спирачна помпа .Забравих да спомена че педала на спирачката хваща ниско долу се едно има въздух във системата .Ако някой се сеща нещо което трябва да проверя нека пише ще съм му благодарен.а колата откъм окачване е шестица каза ми че биалетките ги е сменил скоро

Коментар

Най-добре щом си сгурен, че не работи АБС-а отиди в сервиз да закачат компа на АБС-а и ако има грешка и не работи ще покаже каква е грешката. Между другото, когато сложих новите гуми моят АБС не се включваше изобщо, дори и да се включи се усеща само 2-3 тупвания по педала и толкова, но всъщност работещия АБС трябва да светне при паленето на колата и след 2-3 секунди да изгасне, а при теб явно изобщо не свети...

Коментар

van_dal написа:
                    Най-добре щом си сгурен, че не работи АБС-а отиди в сервиз да закачат компа на АБС-а и ако има грешка и не работи ще покаже каква е грешката. Между другото, когато сложих новите гуми моят АБС не се включваше изобщо, дори и да се включи се усеща само 2-3 тупвания по педала и толкова, но всъщност работещия АБС трябва да светне при паленето на колата и след 2-3 секунди да изгасне, а при теб явно изобщо не свети...
                    да така е и педала е много мек и хваща долу това ме озадачи

Коментар

lubomm написа:
                      van_dal написа:
                      да така е и педала е много мек и хваща долу това ме озадачи
                      никой ли е нямал проблем като моя

Коментар

Щом педала е мек и хваща долу най-вероятно е да са износени дисковете и накладките, тогава се получава голямо разстояние помежду им и не са ефективни, затова и педала хваща долу, друг вариант е да има скъсан маркуч или проблем със сервото.

Коментар

Колега, моите накладки и дискове бяха износени на макс и педала си хващаше горе и колата спираше прекрасно. Като се изтънят дисковете и накладките, буталото на спирачния апарат се нагласява само и няма разстояние помежду им.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
                            Колега, моите накладки и дискове бяха износени на макс и педала си хващаше горе и колата спираше прекрасно. Като се изтънят дисковете и накладките, буталото на спирачния апарат се нагласява само и няма разстояние помежду им.
                            Да прав си като се замисля е така, значи остват другите 2 варианта които съм посочил

Коментар

при проблем със сервото педала няма да е мек.по-скоро при проблем със спирачна помпа .

Коментар

Working...
                              X