Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на агренажен ремък-БРАВА 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на агренажен ремък-БРАВА 1.8

Взех да си сменям агренажния ремък, но неможах да развия шаибата за ремака на динамото, хидравлика... Пробвах със зведа и тръба, със въздушен гайковерт но не помръдва.Точно до болта за шаибата има четири болчета но мисля че те държат голямата и малката(агренажната) шаиба една за друга, затова и несъм ги развивал тях. Ако някои се е зблъсквал или знае как да се справя с този проблем...!!!
    браваааааааааа 1.8i

а пробва ли да не е с обратна резба? Мисля че мои приятел имаше подобен проблем и се оказа че резбата е обратна но несъм сигурен дали за същата ролка ставаше въпрос.
    PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Пробвах но малко?
      браваааааааааа 1.8i

Коментар

Взех да си сменям агренажния ремък, но неможах да развия шаибата за ремака на динамото, хидравлика... Пробвах със зведа и тръба, със въздушен гайковерт но не помръдва. Точно до болта за шаибата има четири болчета но мисля че те държат голямата и малката(агренажната) шаиба една за друга, затова и несъм ги развивал тях. Ако някои се е зблъсквал или знае как да се справя с този проблем...!!!
        Ами то не е и необходимо да я развиваш от там! За да смениш агренажния ремьк, трябва само да развиеш четирите болтчета на тази шайба и отдолу ти остава агрен. колело на което се поставя ремька!Това не е чак толкова сложно, по-сложно и отговорно е самото зацепване и обтягане на този ремьк!!! Ами без фиксаторите /дорниците / ли смяташ да го правиш?

Коментар

За какво служат тези фиксатори?
          браваааааааааа 1.8i

Коментар

Писано е доста по темата, но все-пак: Това са приспособления с които се застопоряват разпределителните валове и така се прави точно зацепване независещо от положението на сьбните колела! / те нямат белези /http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=1330&start=15

Коментар

Аз вече извадих ремъка,разхлабих го и го свалих от шайбите. Но не можах да сваля голямата шайба и отново зацепих със стария ремък, по направените от някои друг белези.
              браваааааааааа 1.8i

Коментар

Пробвай наистина да не е с обратна резба , като сменях моя с баща ми се отрепахме от напъване и прегракнахме от псуване и накрая се оказа точно обратна. Lancia Delta II ’95 , 1.8 i.e. 836A5

Коментар

Working...
                X