Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Температура на двгигателя на купе 1.8 16V?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Температура на двгигателя на купе 1.8 16V?

Та въпросът ми е ,каква е работната температура на този двигател?При мен уредите за водата и маслото показат малко странни стойности,а градско ми качва макс. до 75 градуса.,а извънградско ми държи до към 60. Термостата "ушким работи" нормално,според компетентните майстори в града ми.Не съм я закачал към копм.,понеже нямат нужните кабели.

термостата не работи, държи отвореносмени го
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
      термостата не работи, държи отвореносмени го
      Много си категоричен, а вариант да не му отчита вярно темп. датчик няма ли?
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_13841_0.html - двигателя и термостата е същия....

Коментар

Колега темп на термостата е 83 градуса а те се падат две чертички под 90 градуса,ако се вгледаш в скалата ще видиш че едната чертичка е много малка ,тя е 83 гр.Когато стрелката застане там чертичката изглежда като другите.Моето масло с нов датчик вернет показва винаги с 20 градуса по-малко от водата.

Коментар

Чакам да докарат подходящия кабел,да замерят темп на двигателя да сравним с уредите.При мен разликата между водата и маслото е не повече от 10 градуса.Доколкото знам,италианците малко преправят термостата да отваря бързо.Поръчал съм нов,ама ще видим.дано е от него,че и разхода ми е около 20 градско

Коментар

Между 90 и 94 градуса е работната температура на инжекциона и следователно на двигателя! Пише го ясно в упътването има го във форума изтегли го
              NO PAIN NO GAIN fiat COUPE

Коментар

Working...
              X