Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спря ми задната чистачка!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спря ми задната чистачка!?

Както си карах из дъжда и задната ми чистачка спря да работи. Какъв може да е проблема? Бушон или реле или нещо друго? Става дума за задна чистачка на Браво.

Re: Спря ми задната чистачка!?

mitkomar написа:
    Както си карах из дъжда и задната ми чистачка спря да работи. Какъв може да е проблема? Бушон или реле или нещо друго? Става дума за задна чистачка на Браво.
    На Типото проблема беше в прекъсната жичка на свивката на т.н. 5-та врата или багажник.Там просто мнаго се износва от отваряне и затваряне.Иначе може да е от всичко - бушон, лош контакт, изгоряло моторче.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Напълно вероятно е да е от моторчето.Когато пусна моята да изтрие малко и я спра, откъм задната чистачка се чуват някакви странни звуци (все едно буксува и се мъчи). Предполагам че и моята скоро ще спре. Отвори отзад кората и виж моторчето първо, ако е имало такива признаци преди да спре.Иначе както каза kiro_of_the_day - може да е от всичко - бушон, лош контакт, изгоряло моторче.
      1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Често срещано явление при всички коли със задни чистачки..обикновено май водата е проблема ама с една пиличка като изтуржеш оста на моторчето ще тръгне.
        Punto HGT - total
        Punto 1.2 16v Sporting - total
        Punto 1.2 - alive
        Toyota celica t23

Коментар

При мен така на строто Пунто запичаше... Оправяше се с развинтване на гайката и смазване на остта с шпрей който е за развиване на ръждясали гайки.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Най-напред провери там където казва kiro_of_the_day. Аз разглобих цялото моторче, а преди това още веднъж разглобявах кората на задната врата. Накрая се оказа прекъснат проводник на мястото, където кабелите излизат от купето и влизат във вратата.
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

SIII написа:
              Често срещано явление при всички коли със задни чистачки..обикновено май водата е проблема ама с една пиличка като изтуржеш оста на моторчето ще тръгне.
              Един от поредните фабрични дефекти... Чудна ми е тази работа... имам Опел Кадетт на 25 години и задната чистачка работи до ден днешен без проблем! А при всички Брава/Браво започва да се скапва след 7-8 години! Аз имах същият проблем, отначало започна нещо, като скърцане и след това отказа. Оправи се, като смазах оста на мотора, но за целта падна голямо разглобяване, че и счупих разни работи! При теб може и да е друго, ако е спряло изведнъж. Виж бушони, релета, контакта на 3-тата врата с купето...
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
              X