Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети за оглед на пунто автоматик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвети за оглед на пунто автоматик

Здравейте колеги намерих за жената пунто автоматик с климатик каквото търсехме от много време.Тия дни ще ходим да го гледаме и пробваме,и ще ви помоля да ме насочите на какво да наблегна при огледа и шофирането на такава кола значи автоматик не съм карал никога.За двигателя ми е ясно за километрите също.Най ме притеснява автоматика по какво да разбера дали собственика е продава заради проблем някъде по него или по други прични ( нужда от пари,смяна на кола и др.)Ясно ми е също че си късмет но все пак може да има нещо което мога да разбера преди покупката.Колата не е нов внос.С Българска регистрация е има газово и климатик 97г за 4200лв се продава Ще се радвам на всякакви мнения.Благодаря на всички.

Специално за автоматика - закарай колата на диагностика, за да провериш дали няма натрупани грешки. Добре е предварително да навъртиш десетина километра.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Re: Съвети за оглед на пунто автоматик

staho написа:
      Здравейте колеги намерих за жената пунто автоматик с климатик каквото търсехме от много време.Тия дни ще ходим да го гледаме и пробваме,и ще ви помоля да ме насочите на какво да наблегна при огледа и шофирането на такава кола значи автоматик не съм карал никога.За двигателя ми е ясно за километрите също.Най ме притеснява автоматика по какво да разбера дали собственика е продава заради проблем някъде по него или по други прични ( нужда от пари,смяна на кола и др.)Ясно ми е също че си късмет но все пак може да има нещо което мога да разбера преди покупката.Колата не е нов внос.С Българска регистрация е има газово и климатик 97г за 4200лв се продава Ще се радвам на всякакви мнения.Благодаря на всички.
      Колега,модела на Пунто-автоматик от тази година се казва Selecta.Това не е класически автоматик какъвто вероятно си представяш,а една много странна и необичайна конструкция.Няма скорости,които се превключват автоматично а е тип-вариатор,т.е.безстепенна скоростна кутия и предавките се осъществяват от две ремъчни колела променящи си диаметрите при движение във функция от оборотите и една много специална верига която се движи върху тях.Слабото място на това решение е точно тази верига,която се явява като консуматив след определени километри, и подмяната е скъпо удоволствие.А и я няма откъде да се купи.Трябва доставка и т.н.Сервизите у нас за автоматични скоростни кутии отказват сервизирането на този модел,който за тях се явява нетрадиционен.Мой съвет е да се насочиш към Пунто 2-Автоматик след 2000 год,където тази конструкция е подменена с класическа.По принцип трябва много голямо внимание за покупка на кола-Автоматик.Прецизна проверка в специализиран сервиз,защото много често се продават заради проблеми по авт.ск.кутия.

Коментар

Благодаря ви много колеги за отговорите много ценни и полезни съвети Още веднъж благодаря

Коментар

много пари туй Пунто... кво като е с климатик... мойто го взех на 3600 с клима, ама преди 2 г. и половина...виж дали духа веднага студено климатика, парното виж: отзад чистачка, реотани, пръскълка, задните гуми да не са "разкрачени", всички ел функции, фарове, мигачи...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Притеснява ме автоматика не климатика колегата по горе е описал много добре за разликата на този модели автоматици и на следващите

Коментар

Автоматика маъ подлежи на самостоятелна диагностика!
              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
              Втората......пак същата!
              (_-_)______////_______(_-_)
              Punto75-Вече на жената!
              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

bmahob написа:
                Автоматика маъ подлежи на самостоятелна диагностика!
                Верно е това че подлежи на самостоятелна диагностика.Но я се обади на кой да е сервиз за автоматици и им кажи,че става въпрос за Пунто 97 год. примерно,да видиш какво ще ти отговорят.А в сервизите на Фиат пък въобще не искат да се занимават с какъвто и модел автоматик.

Коментар

ЗДравейте отново колеги значи след много размисли и мнения е ясно че няма да е това пунто за което писах по горе,няма да рискувам.Ако не намеря пунто 2000г автоматик каква марка бихте ми препоръчали за жена Другото за което си мисля е Клио автоматик пак 99г или 2000г.

Коментар

staho написа:
                    ЗДравейте отново колеги значи след много размисли и мнения е ясно че няма да е това пунто за което писах по горе,няма да рискувам.Ако не намеря пунто 2000г автоматик каква марка бихте ми препоръчали за жена Другото за което си мисля е Клио автоматик пак 99г или 2000г.
                    Клио с авт.ск.кутия-не.Ако трябва да е с автом.ск.кутия-немско или японско изпълнение.По изгодните и евтини модели са Форд-Фиеста и Опел-Корса.Форда е с американска ск.кутия,а Опела е с японска.Поло също е добро,но държи висока цена както всички VW.Но независимо това-прецизна диагностика в специализиран сервиз преди покупката.Имам приятел с Астра-седан 1,6 с японска ск.кутия и е много доволен.

Коментар

Working...
                    X