Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане към колегите с Фиатки с мотор 1,2 16V 82hp

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане към колегите с Фиатки с мотор 1,2 16V 82hp

Значи колеги искам да ви попитам колко ви харчи бравото/та изцяло градско? Защотото мойта ми се струва, че отивам към 12-13 и почвам да се притеснявам..!! Но все пак някъде бях гледал, че по книжка го дават 9,4 градско и като се сметне, че карам 70% от времето в задръствания дали е нормално..!?П.п.: Значи карам я бавничко..сменям най-често на около 2000-2200 оборота, много рядко изпъвам и то като я изпъна на не повече от 3500-4000 оборота..просто явно има някакъв проблем .. П.п.2: Не знам дали това е правилния раздел, ако съм сбъркал, моля модераторите да я преместят!Поздрави.Поместено в неподходящ раздел. Модерирано.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Отговора за големия разход е в името на колата
    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

westdogg написа:
      Отговора за големия разход е в името на колата
      Ми аз по-добре едно HGT да си бях взел..щеше да ми гори 15, ама поне щях да зная, защо ми ги гори.. и по-често щях да давам пари за гуми

...E90..incoming..!!

Коментар

Доста ми се струва. В София на газ ми гори 8.5/100, все пак е хубаво да се има предвид, че не пътувам в пиковите часове сутрин и вечер, но пък мисля, че трафика в останалото време е съизмерин с трафика в другите градове. На бензин положението беше горе долу същото, 7.5-8.0/100. Двигателя ми обаче е 80 коня, а не 82, но ме съмнява тези две магаренца да дават такава разлика.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Бахти..!! Разход 8..на мен, ако ми гореше толкова щях да скачам от радост..видяло се, че трябва да я водя на доктор да я погледне, че просто вече не знам .. с 14 литра минавам 100км .. бахти..!! ;(

...E90..incoming..!!

Коментар

Моят Бравчо също гори 8 градско... същият мотор... само бензин е... На мен и това ми се вижда множко...
            RIP Притежателка на горда Panda RIP
            Bravo 1.2 16V

Коментар

Аз съм с 1.2 .По книжка го давт градско 7.9 смесенао 9 а на извън градско готи 5 .И наистина в пикожете ми прави 8 на 100.Пробвай да смениш бензиностанцията.Аз бяха така преди с ОМВ .Аз сега зареждам от РОМПЕТРОЛ и Лукойл. И за сега няма проблеми.

Коментар

Това с бензиностанцията е много правилно. Мисля че и в Еко са нелоши горивата. А на ОМВ Карерата не е лоша. А този разход в адските задръствания ли ти го дава или при нормално каране в града?

Коментар

Еко! Са най добрите и първи свалят цените!
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Значи аз принципно зареждам само от Ромпетрол..!! Ама един приятел вчера ми се оплака от тях и май и аз ще сменям бензиностанцията..!!Ми значи като отивам сутринта отивам към 9 на работа и има задръстване, ама то не е каквото си представяте в София, примерно трябва да изчакам 2 стефоара да мога да мина, но докато стигна светофара карам само на 1ва и 2ра и така.. не я изпъвам много, ще пробвам да сменя бензиностанцията, и ако пак ми дава голям разход ще се ходи на доктор П.п.: И моя си е само бензин, аз ако сложа ГАЗ/Метан на тоя малък мотор хептен ще умре.. и без това като сме 3-4 човека в колата и пусна климатроника немога да кача баира Поздрави.

...E90..incoming..!!

Коментар

Колега, без да агитирам, но с ГИ разликата е приемливо малка в мощността. Аз също година и половина разсъждавах абсолютно по същия начин "на тоя малък мотор и газ да му сложа", но накрая се прежалих и сега съм доволен.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

При положение, че на ден максимум минавам около 20-30км, дали има смисъл да сложа..нещо което струва около ~1300-1500лв., а пък и сега газта, като стане по-скъпа дали ще успея да го избия, а пък честно да ти кажа не съм фен на този вид горива, обичам да карам колата ми с горивото, което е направена да се кара : )Поздрави.

...E90..incoming..!!

Коментар

loop написа:
                          Значи аз принципно зареждам само от Ромпетрол..!! Ама един приятел вчера ми се оплака от тях и май и аз ще сменям бензиностанцията..!!Ми значи като отивам сутринта отивам към 9 на работа и има задръстване, ама то не е каквото си представяте в София, примерно трябва да изчакам 2 стефоара да мога да мина, но докато стигна светофара карам само на 1ва и 2ра и така.. не я изпъвам много, ще пробвам да сменя бензиностанцията, и ако пак ми дава голям разход ще се ходи на доктор П.п.: И моя си е само бензин, аз ако сложа ГАЗ/Метан на тоя малък мотор хептен ще умре.. и без това като сме 3-4 човека в колата и пусна климатроника немога да кача баира Поздрави.
                          Отностно вървенето колега.Същия мотор , с 4 човека, и лима, направо сгъваше.Отидох да ми погледнат климатроника, и след диагнозата се оказа че има само 300гр. от 750.Напълниха го , обезвъздушиха системата и вечр си джиткам с клима и с 4 човека по баирчета с 90 на 5 без проблем.

Коментар

И аз към с такова браво ,при градско каране имам чувството че хаби и 10 .

Коментар

Отностно вървенето колега.Същия мотор , с 4 човека, и лима, направо сгъваше.Отидох да ми погледнат климатроника, и след диагнозата се оказа че има само 300гр. от 750.Напълниха го , обезвъздушиха системата и вечр си джиткам с клима и с 4 човека по баирчета с 90 на 5 без проблем.
                              Ехехе, кой баир си качвал така... нанадолнището ли??? Не искам и грам да се заяждам, ама вече имам 20000 км. с туй слабото 1.2 иии това, което си написал си остава мираж за мен (колата ми няма забележка!).., както и да е ... PEACE!По-темата... мойто градско дава около 10, като му вземам здравето скача м/у 12 и 14. А ако карам ааааадски спокойно и превключвам на 2000 оборота (наложи ми се за няколко хиляди км.) даде 8, но то не си заслужава. На извънградско около 5 със 90 км/ч, после скача много. Уж за икономия го купихме туй малкото, то нищо общо
                              Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Working...
                              X