Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Охладителна система Пунто 2 - Проблеми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Охладителна система Пунто 2 - Проблеми

Колеги,имам Пунто 2 - 1,2 16v,от месец имам грижи с охладителната система.Смених капачката /клапанчето на старата беше заминал/.Обезвъздуших системата през пробките на радиатора и при входа ца отопление към купето,колата започна да губи течност без видими течове.Загряването на колата стана видимо по-бързо а стрелката за температурата направо плува между 60 и 90 градуса.Отоплението в купето понякога е ОК, друг път го няма.Термостата отваря и загрява маркучите на големия кръг.Четох във форумите, че при непрецизно обезвъздушаване се саморегулира или самообезвъздушава системата.Не зная дали само в това е проблема или трябва да провира още нещо?Моля ако сте имали подобни проблеми и сте компетентни да ми дадете съвет.Благодаря Ви предварително.
    FIAT PUNTO MK2

Ре: Охладителна система Пунто 2 - Проблеми

ING написа:
    ...колата започна да губи течност без видими течове...
    Това е причината за загряването. Явно губиш течност. Възможни са 3 начина:- слаб теч в/у гореща повърхност на ДВГ-то;- теч в купето от радиатора на парното (напипва се влагата с ръка като се бръкне под средната конзола или се проверява под стелките);- теч в цилиндрите поради сдухана гарнитура или спукана глава (бял пушек от ауспуха, балончета в разширителното казанче на охладителната течност).
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Здрасти Сок бих добавил 4. от мене спукан радиатор, при който лек теч, отива по бронята и не го виждаш!
      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
      Втората......пак същата!
      (_-_)______////_______(_-_)
      Punto75-Вече на жената!
      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Re: Охладителна система Пунто 2 - Проблеми

ING написа:
        ...Загряването на колата стана видимо по-бързо а стрелката за температурата направо плува между 60 и 90 градуса.Отоплението в купето понякога е ОК, друг път го няма....
        Това са симтоми за издухана гарнитура на глава. Не предприемай нищо, преди някой специалист на място да диагностицира колата.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Благодаря за съветите!Ще ми препоръчате ли добър сервиз на Фиат?Това май е проблем.Имал съм съвсем малко грижи с машината, но и на малкото места където съм ходил се натъквам на безотговорници.Не държа да е "без пари", но когато им оставя колата, очаквам да я проверят , поправят и ми гарантират, че това което е отремонтирано няма да го правя след месец или два?Между другото форума е много свеж.Май не съм го открил, защото съм се "търкалял" безгрижно!Но .... добре дошъл в "джаза".
          FIAT PUNTO MK2

Коментар

има ’тестер’ за изгорели газове в антифриза. нека първо това ти направят и после го мисли.иначе ’духа’ ли в антифриза - ако духа няма какво да даваш пари за тестер.

Коментар

глава е почти сигорно но не очакваи някои да ти даде гаранция за ремонта просто е такъв че гледаи на място я загреи след ремонта щото излезеш ли от сервиза не очаккваи гаранция щото ако я духне пак ще кажат че си я прегрял и не са виновни така че си отваряи очите
              fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

при тези двигатели слабоста им е на 1-ви цилиндър. имах същия проблем с мойто пунто 1.2 16В погледни над трабата която излиза от водната помпа над масления филтър се намира виж там има ли следи от теч. ако не погледни над нея. на моето пунто беше духнало гарнитурата до първи цилиндър и антифриза течеше навънка по блока и се изпаряваше и несе вижда като тече а само следи от теча. поогледай навсякаде по двигателя дали има следи от теч ако няма виж радиаторчето на парното дали тече както каза колегата по горе. можеш също така да се загледаш в ауспуха ако пушека е бял и по концентриран значи е гарнитурата на главата. това е положението общо взето.

Коментар

Working...
                X