Колеги, вижте каква новина има в днешния вестник:От догодина ще се спират от движение автомобилите със свалени катализатори и тези, които замърсяват околната среда с вредни газове над допустимите норми. Това обяви вчера изпълнителният директор на агенция "Автомобилна администрация" Володя Киров и напомни, че от 1 януари влизат в сила промените в Наредба 32 на транспортното министерство за изискванията за емисиите вредни газове. Според промените за произведените преди 1986 г. автомобили нормата за вредните емисии е 4.8% въглероден окис, а за произведените след 1986 г. - 3.5%, ако нямат катализатор. Всички автомобили, произведени след 1992 г., имат фабрични катализатори за вредни газове. По думите на Киров обаче не са редки случаите собственици им да демонтират устройствата. Тези коли също ще се спират от движение, докато катализаторите не се сложат отново.http://www.segabg.com/online/article...=0000701Май много от нас сме си махнале катализаторите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Новина
Collapse
X
-
Re: Новина
Mitko написа:Галин написа:Колеги, вижте каква новина има в днешния вестник:От догодина ще се спират от движение автомобилите със свалени катализатори и тези, които замърсяват околната среда с вредни газове над допустимите норми. Това обяви вчера изпълнителният директор на агенция "Автомобилна администрация" Володя Киров и напомни, че от 1 януари влизат в сила промените в Наредба 32 на транспортното министерство за изискванията за емисиите вредни газове. Според промените за произведените преди 1986 г. автомобили нормата за вредните емисии е 4.8% въглероден окис, а за произведените след 1986 г. - 3.5%, ако нямат катализатор. Всички автомобили, произведени след 1992 г., имат фабрични катализатори за вредни газове. По думите на Киров обаче не са редки случаите собственици им да демонтират устройствата. Тези коли също ще се спират от движение, докато катализаторите не се сложат отново.http://www.segabg.com/online/article...=0000701Май много от нас сме си махнале катализаторите.FIAT BRAVO 1.6 16V
-
Галин написа:Колеги, вижте каква новина има в днешния вестник:От догодина ще се спират от движение автомобилите със свалени катализатори и тези, които замърсяват околната среда с вредни газове над допустимите норми. Това обяви вчера изпълнителният директор на агенция "Автомобилна администрация" Володя Киров и напомни, че от 1 януари влизат в сила промените в Наредба 32 на транспортното министерство за изискванията за емисиите вредни газове. Според промените за произведените преди 1986 г. автомобили нормата за вредните емисии е 4.8% въглероден окис, а за произведените след 1986 г. - 3.5%, ако нямат катализатор. Всички автомобили, произведени след 1992 г., имат фабрични катализатори за вредни газове. По думите на Киров обаче не са редки случаите собственици им да демонтират устройствата. Тези коли също ще се спират от движение, докато катализаторите не се сложат отново.http://www.segabg.com/online/article...=0000701Май много от нас сме си махнале катализаторите.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Спокойно момчета! Когато дойде демокрацията казаха че от 1995 г ще спрат трабантите и варбурзите от движение че били двутактови а и до ден днешен хората си ги карат.Пък въобще не се хващайте на въдицата че ще влезем в Европа от 2007г.Това са празни приказки на политиците. Тъй че задръстен ли ти е катализатора махай го че с него е още по зле. Абе те не могат със застраховка гражданска отговорност да се справят че половината коли нямат такава и си го признават официално та катализаторите им са на очите.
Коментар
-
divaka написа:Баща ми сложи на Волвото между другото, американски катализатор за 300 лв...Препоръча му го човек от Мото-Пфое (вносителите на Волво).. Казва, че е качествен. Проверих, има за Фиат. Мойта още е с оригиналния , но след 30тина холяди сигурно ще трябва да се смени..FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Re:Новина- Катализатор...
Crash73 написа:[Именно, и аз това се чудя... Ще се дупят на всеки един с фенерче в ръка да гледат ли?Айде няма....Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Ясно Уотсън.. а сега някой да каже какви са нормите които се изискват.. така, че да видим какво пишат производителите на нашите автомобили.. и да сравним данните.. аз лично съм за чиста България Сериозно.. така се е случило, че живея до ГОЛЯМ булевард.. и не можете да си представите за каква чернилка става дума.. по стъкла, первази.. толкова съм псувал заради Чернобила които е около жилището.. така, че ако някой не е с изправен автомобил (изгорели газове и ниво на шум) директно да му отнемат автомобила и да го пращат за старо желязо.. че ми е писналоFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Re:...
perlsite написа:.. а сега някой да каже какви са нормите които се изискват.. така, че да видим какво пишат производителите на нашите автомобили.. и да сравним данните.. аз лично съм за чиста България :Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Ще ми измерят "оная работа" ако колата работи на газ, щото там вредните емисии са около 0.02% и няма никакво значение дали съм с катализатор или не. А сондата на газанализатора могат да си я наврат там дето слънце не огрява, щото на дали ще може да отчете толкова ниски стойности.Би трябвало да ни дават преференции за дето берем ядовете с газовите уредби и не замърсяваме атмосферата а вместо това тия пе#@#^си ни товарят с едни от най високите цени на газта, така че катализатора на едната съм го махнал, скоро ще махна и на другата и ще видим как точно ще ми напишат акт, а дори и да ми напишат, ще го обжалвам в съда /до сега два акта са ми отпаднали в съда, че даже се изръсиха да платят и хонорара на адвоката ми/Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
Re:Новина- Катализатор...
vesko.t написа:Не сте ли виждали как става на тех.прегледи...или при диагностика ??1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар