Здравейте любители на марката "Фиат".От вчера съм ГОРД собственик на Фиат ULYSSE 2.0 JTD.Много ми хареса колицата и въпреки няколкото малки забележки реших , че това е моя автомобил.Първото което адски много ме дразни е , че оборотомера и километража не работят, затова моля някой ако знае или се е сблъсквал с този проблем да сподели от къде да започна с намирането и отстраняването на проблема.Километража е с дигиталния брояч на изминатите километри - ако това има значение по видовете схеми.Благодаря предварително на всички които ще се помъчат да ме избавят от проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Километража и оборотомера не работят - помагайте
Collapse
X
-
Колега,моят комшия има същия фиат като твоя и той го купи с развален километраж! Първо смени някакъв датчик(не съм сигурен кой)и пак не работеше, и накрая се оказа проблема в самото табло,смени го с втора употреба мисля ,че го взе за 80 лв. УспехFiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС
-
Свали таблото и прогони всички маси, почисти куплунзите и километража ще се оправи. Възможно е и оборотомера да е спрял заради лоша връзка по таблото, ако не - датчика. На този модел не знам къде се намира, стандартно е на скоростите или е комбиниран.P.S. Километража има ли някакви зачатъци на символи или тотално го няма? Да не би само подсветката да липсва?
Коментар
-
Здравейте отново, първото което искам да кажа че от километража не работи само показанието на скоростта - от долу където е показанието на изминатите километри си работи.Веднага бързам да спомена, че твърде вероятно е наистина да няма добра връзка в куплунг или някоя лоша маса понеже днес докато си пътувах километража проработи за 5-10 минути и после пак спря - макар, че ми се стори показанието да беше по-малко от реалната скорост все пак живна.Предполагам, че ако беше скапан датчик то той няма да сработва въобще.Обаче километража като проработи оборотомера не помръдна - не зная каква е принципната схема и имат ли двата уреда общи датчици?П.П. Имам едно питане отдулу брояча на километрите показва и едно ключе с показание 15000 - какво трябва да значи това???2 П.П.Въобще ако някой може да ме насочи от къде мога да си намеря книжка на Български / Руски или в краен случай Английски защото имам на Италиански но от него не хващам нищичко ."ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
кара: Fiat ULYSSE 2.0 JTD
Коментар
-
Привет отново.Лошоооо, почистих всичко до което можах да се докопам , но нищо не се получи - нито оборотомер проработи нито километраж .Трябва ми принципна схема на електрониката за да видя по кои кабели каква информация върви и да проверя с осцолографа дали постъпва информация към таблото или проблема е в него. То самото табло е и от новите и няма много за чистене и проверка на масите - всичко е SMD монтаж и няма прехвърлящи лентови кабели.Така , че ако може някой да ми помогне с намирането на схема на Ulysse 2.0 JTD - 99г. ще съм безкрайно благодарен."ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
Коментар
-
van_dal написа:Проверил ли си всички предпазители да няма някой изгорял, по принцип един от тези на които пише сервиз е за километража и оборотомера."ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар