Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за катализатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за катализатор

Здравейте,за пръв път пиша във вашия форум,тъй като карам съответната марка от 5 дена.Наистина съм очарован от приятната атмосфера на форума и със удоволствие ще го посещавам.А всъщност повода по който пиша е следния,когато купих колата Fiat Bravo GT 1.8 16v,имаше страхотен плътен звук.Вчера махнах катализатора понеже взе да вкарва в купето неприятна миризма, и звука стана наистина отвратителен,дрезгав и дразнещ.Колата си е със оригиналната си заводска генерация.Въпроса ми е как мога да се сдобия със читав катализатор на по приемлива цена,тъй като знам,че новите са страшно скъпи.Целта ми е да си върна оригиналния звук,много ще се радвам,ако получа съвети и напътствия,благодаря на отзовалите се

а след като махна катализатора, какво сложи на негово място?
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Re: Въпрос за катализатор

Digital_Vertigo написа:
      Здравейте,за пръв път пиша във вашия форум,тъй като карам съответната марка от 5 дена.Наистина съм очарован от приятната атмосфера на форума и със удоволствие ще го посещавам.А всъщност повода по който пиша е следния,когато купих колата Fiat Bravo GT 1.8 16v,имаше страхотен плътен звук.Вчера махнах катализатора понеже взе да вкарва в купето неприятна миризма, и звука стана наистина отвратителен,дрезгав и дразнещ.Колата си е със оригиналната си заводска генерация.Въпроса ми е как мога да се сдобия със читав катализатор на по приемлива цена,тъй като знам,че новите са страшно скъпи.Целта ми е да си върна оригиналния звук,много ще се радвам,ако получа съвети и напътствия,благодаря на отзовалите се
      Колега,най правилно е въпроса си да зададеш към този който те е посъветвал да си махнеш катализатора.Аз ще те посъветвам как може да се здобиеш с катализатор на читава цена:да отидеш там където махат катализатори и да почакаш да дойде някоя будала да си махне катализатора и ти съответно да му го купиш на съответната цена.И отново да си възстановиш фабричното състояние на колата.Успех!

Коментар

Synthy написа:
        а след като махна катализатора, какво сложи на негово място?
        Каквото и да е сложил,минавката е 100%.Специалистите от Фиат знаят какво трябва да се сложи и са го направили.Но у нас винаги се намират най-добрите специалисти и смело правят корекции.Затова резултатите ни във всичко са като гореописаните.

Коментар

Здравейте ,всъщност разбрах причината за дразнещия звук,а и менно,че след махането на катализатора ми сложиха същия балон.Получава се празно пространство и съответно дрънчи,наистина много неприятно.Сега на мястото на този балон ще сложа или права тръба или резонаторно гърне и се надявам всичко да е ОК

Коментар

Резонаторно 20-30 лв. по-добре.
            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

е, надявам се колегата да не е направил глупостта да махне РАБОТЕЩ катализатор.Щом няма да слагаш отнво катализатор, резонаторно гърне трябва. Иначе ще те чуват от 2 пресечки разстояние като се задаваш.
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Надявам се и някой лев са ти дали, че иначе си доста набутан.

Коментар

Хм май не е много лесно да се докара стандартния звук на GT-to,като се махне катализатора.Сега получавам мнения от познати, че резонаторното гърне дори ще повиши звука.Нека ако има хора с опит да споделят вариянт в който ще си върна тихия звук.Благодаря

Коментар

Няма ли човек който да помогне с компетентно мнение,едва ли съм първия човек сблъсквал се с такъв проблем,колеги помагайте.

Коментар

В Пловдив срещу Ален Мак на Карловско шосе има катализатори - нови, английски...за по 450 левчета и с една година гаранция/това пък какво е незнам,но съществува/. Така че действай,хем чисто ,хем с хубав звук!!!
                      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                      http://www.keepfighting.ms

Коментар

Колега това е най-лесното,нов катализатор.Дори има универсални катализатори на половината от цената която си писал,но нали идеята е да се оправят нещата без такова наливане.

Коментар

Потърси по темите ,защото има един колега със завидни качества относно пърфоманс тунинга и той си е демонтирал всичко освен последното гърне/ама и то май беше изтърбушено...не съм сигурен/ и въобще не се оплакваше от звука. Той сподели ,че динамиката се е подобрила от това.
                          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                          http://www.keepfighting.ms

Коментар

След мястото на катализатора имам датчик,известно ли му е на някой каква е неговата роля,и съответно ако сложа резонаторно гърне дали ще се сработи със датчика.

Коментар

Коя година ти е колата, това да не ти е втората ламбда-сонда?

Коментар

Working...