Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето сутрин-помагайте

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с паленето сутрин-помагайте

от две сутрини,колата ми запалва изгасва и после е голямото въртене и не ще да запали.вчера я излъгах някак ,но днес не успях.един съсед ме дръпна и запали за 1 метър.след това я гаси и палих 10 пъти-няма проблем.някой ако има идея от какво може да е да казва.предварително благодаря.П.П. колата е фиат мултипла 1,6 16 103коня на фабричен метан.сега я оставих на бензин ,да видя утре как ще бъде
    MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
    "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
    R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Резултат на бензин имаш ли вече?
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
      Резултат на бензин имаш ли вече?
      Същата работа.ако имаш някаква идея давай ,че вече не знам какво да си мисля.преди малко говорих с един колега и ми каза че имало някакъв температурен датчик и можело да е от него,също се предполагало и бобина.утре ще хвана жената да върти и ще видя дали дава искра на свещите,щото друго не ми идва и после ще се разбера с майсторите да им я оставя от вечерта и сутринта да я закачат на компа и така

Коментар

ако знаеш къде стои този тампературен датчик ще ти бъда благодарен да ми кажеш.аз сега ровя да видя дали ще намеря нещо за него.имам комшия с брава 1,6 16 бензинова и мога да сваля от него за да пробвам.

Коментар

На един приятел му правеше абсолютно същите номера Киата... оказа се датчик на кол.вал... Сега след смяната е пушка Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
          M-Benz E 250 TD 150hp
          M-Benz 200d 75 hp
          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

msotiroff написа:
            На един приятел му правеше абсолютно същите номера Киата... оказа се датчик на кол.вал... Сега след смяната е пушка Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
            снощи четох доста по темата,и много мислих,но смятам че не е от него .както казах ,имам съсед с брава и се га търся да видя къде стои този датччик и ми казаха че може дае от температурен датчик,който също не знам къде се намира

Коментар

[quote="kik73bg"]
              msotiroff написа:
              снощи четох доста по темата,и много мислих,но смятам че не е от него .както казах ,имам съсед с брава и се га търся да видя къде стои този датччик и ми казаха че може дае от температурен датчик,който също не знам къде се намира.както съм написал при дърпане пали за 1 метър и след това я гася и няма никакъв проблем

Коментар

Споделям напълно възможността за повреда в датчика на коляновия вал. Стандартно се намира непосредствено до шайбата. Виж схемата. Подобен проблем имах наскоро с Браво 1.6 на моя роднина. След преминаването през ръцете на 4-ма майстори, смяна на стартер и 4(четири!) горивни помпи, виновик излезе този датчик. Аз го "хванах" със Виза-та.Притеснява ме факта, че след дърпане колата пали и "няма" никакви проблеми. Виж, най-правилно е да я закараш на диагностика.
                Прикачени файлове
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Rokambol написа:
                  Споделям напълно възможността за повреда в датчика на коляновия вал. Стандартно се намира непосредствено до шайбата. Виж схемата. Подобен проблем имах наскоро с Браво 1.6 на моя роднина. След преминаването през ръцете на 4-ма майстори, смяна на стартер и 4(четири!) горивни помпи, виновик излезе този датчик. Аз го "хванах" със Виза-та.Притеснява ме факта, че след дърпане колата пали и "няма" никакви проблеми. Виж, най-правилно е да я закараш на диагностика.
                  мерси за схемата,ще го трампя този датчик и ако не се оправи ще я карам на диагностика.днес с малко мъка се излъга и запали,но и мен това ме учудва че веднага след запалването на дърпане гася и паля без проблем ,но както казах ще видим какво ще стане.

Коментар

Rokambol написа:
                    Kолега какви граници трябва да са параметрите на този датчик за Браво 1.6? Как го хвана? Като грешка ли го изкара или следи параметрите?
                    BRAVO 1.6 16V

Коментар

Смених датчика на коляновия вал-същата работа.ВЪВ ВТОРНИК СЪМ НА ДИАГНОСТИКА чЕ ВЕчЕ МИ ПИСНА

Коментар

iv_laz написа:
                        Kолега какви граници трябва да са параметрите на този датчик за Браво 1.6? Как го хвана? Като грешка ли го изкара или следи параметрите?
                        Просто не можа да го индетифицира. За да бъда напълно честен, ще кажа че си "сверих" часовника в сервиз "Бош" - Дупница. Контролната диагностика, датчика и смяната му (пак там) струваха общо 118лв.
                        Fiat Marea 1.8i 16V
                        Fiat Tipo 1.4i 8V
                        Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Working...
                        X