Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се сменя алтернаторен ремък на Фиат браво 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се сменя алтернаторен ремък на Фиат браво 1.4

Колеги има ли някъква особенност при смяната на алтернаторен ремък на фият браво 1.4 , мога ли да го сменя сам без да развивам нищо като верига на колело или трябва да търся майстор.
    kokopati ,koichop@abv.bg

Погледни тук:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...516&highlight=
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Re: как се сменя алтернаторен ремък на фият браво 1.4

kokopati написа:
      Колеги има ли някъква особенност при смяната на алтернаторен ремък на фият браво 1.4 , мога ли да го сменя сам без да развивам нищо като верига на колело или трябва да търся майстор.
      Става най лесно с един ключ лула и за 5 минути си готов няма никакви чалъми. Не си спомням колко беше ключа 14 или 17 бодваш го на гайката на самата ролка и напъваш обратно на часовниковата стрелка. Резбата на този болт е лява така че няма да се развие а само ще свиеш пружината на обтягащия механизъм.при добро желание става и без използването на канал.Не ти трябват никакви майстори само внимателно с новия да си легне правилно по шайбите.
      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

NikMar написа:
        колегата пита за ремъка на алтернатора ,а това което си показал е ангренажния ремък,освен ако няма още по надолу
        MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
        "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
        R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

lov написа:
          kokopati написа:
          Става най лесно с един ключ лула и за 5 минути си готов няма никакви чалъми. Не си спомням колко беше ключа 14 или 17 бодваш го на гайката на самата ролка и напъваш обратно на часовниковата стрелка. Резбата на този болт е лява така че няма да се развие а само ще свиеш пружината на обтягащия механизъм.при добро желание става и без използването на канал.Не ти трябват никакви майстори само внимателно с новия да си легне правилно по шайбите.
          Ключ лула 15 и малко сръчност.При 1,4 двигатела има място резервна гума да поставиш там.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Е чак резервната гума не ама си е доста широко.Но понеже темата е за ролката да споделя какво се случи при мен та ми се наложи да правя тази операция.Ролката от дълго време свиреше и я свалих за всеки случай като отида в магазина да не се разправям с глупости. Но за съжаление нямаше такава. Та на външен вид им нямаше нишо износено само дето лагера беше шумен.Е и не ми се връщаше в тоя му вид защото колата ми трябваше. Внимателно му свалих капсуловката, оказа се напълно сух без видими наранявания по сепаратора и съчмите. Измих го и го напълних с една малко по тежка грес и до сега ми изкара към 2 000 без да се е обадил. Даже днеска след като писах по темата се сетих да го погледна. Напънах с лулата да охлабя ремъка и пробвах за странични луфтове и за радост няма.
            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

kik73bg написа:
              NikMar написа:
              колегата пита за ремъка на алтернатора ,а това което си показал е ангренажния ремък,освен ако няма още по надолу
              Смених и двата при мен както съм описал за да сменя ангренажния се маха пистовия.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
              X