Някой мил ли си е двигателя? Ако да, как и работи ли всичко след това? Питам повече от любопитство, но бих го направил ако е безопасно. Аз лично смятам, че не е, а и майстори са ми го казвали. Освен това няма и полза, освен ако ще се продава, ама те хората вече не пасат трева, че да се впечатляват от лъскави двигатели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измиване на двигателя?
Collapse
X
-
Двигателят на бензинова кола се измива без никакъв проблем, стига всичко по него да е изправно! Ако кабелите за свещите, капачката на делкото не са добре уплътнени, може да имаш временни проблеми. Ако компютърът е в отсека на двигателя е дорбе да се покрие с найлон, същото важи и за сирената на алармата. На старата си кола съм мил двигателя си няколко пъти и никога не съм имал проблеми, но там нямах компютър, а кабелите ми бяха супер!Дизеларката също няколко пъти вече я мия на нея компютъра и е в купето. В Шел продават един препарат в сива опаковка за измиване на мотора. Представлява много силен обезмаслител и върши чудесна работа!
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
докато беше топло си миех двигатела (1.6 16 96г) само махам клемата на акумулатора + и почвам да си уливам яко след това с едно пърцалче около кабелите на свещите на 10-тата минута е сухслучвало ми се е и веднага да паля имаам обикновенна ГУ и нямаше проблеми
ала не си заслужава да го миеш освен ако не си затъвал някаде (като мене в една дюна на морето )
1.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Коментар
-
Sash0 написа:Незнам от какво толкова ви е страх с това миене.Моя го мия вече 2 пъти - никакви проблеми не съм имал.СЛед миенето само издухвам водата от свещите.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Аз го измих на типото наскоро! Всичко беше в прах и гадости! Запали веднага и сега вече се различават отделните компоненти, части и маркучета!Мога вече нормално да си работя по него!
||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Един път в година за мен е добре да се мие мотора, ако се предпазят всички електронни компоненти, не виждам, какво може да му стане!? Все пак моторите са предвидени малко, или много да се мокрят, е... без да се обливат с пароструйка. С обикновен маркуч със струя и с препарат обезмаслител стават чудеса! Вски, който си базика мотора обича малко, или много да му е чистичко там, а на, който не му пука... да си я кара мърлява на майсторите. Да не говорим, че от тях има супер мърлячи, и ако се отвори мотора, едва ли някой ще си направи труда да почисти преди това. Все едно, изборът е на всеки! :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Rokambol написа:... В купето. Аз също съм противник на измиването на мотора, но понякога се налага - напр. за локализиране на теч.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар