Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пробка за източване маслото на скоростната кутия.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пробка за източване маслото на скоростната кутия.

    Здравейте,Има ли пробка за източване на малсото на скоростната кутия. Браво JTD.Освен пробката за наливане вътрешен шестостен - 12, видях едни болтове в дъното на скоростната кутия който са обикновенни болтове.Тези обикновенни болтове бяха 3 на брой до колкото помня и не ми приличаха да са за смяна на масло, но бяха доста големи.В Аутодатата пише че трябва да има 2 вътрешни шестостена за наливане и за източване, ама при мен не е така.На браво 1.6 същата работа беше.Някои има ли опит в тази сфера.И дали наистина събира 2 литра както пише в аутодатата.Поздрави.
    Bravo JTD 105 '98

    #2
    Само предположение. В долната част откъм страната на гумата ли е единия шестостен (шестограм)? Ако е там, това е пробката най-вероятно за източване. За наливане би трябвало да е някаде високо, или в посока към предната броня или отзад на скоростната кутия.

    Коментар


      #3
      Здравей колега,На моята Брава 1.6 ’98 пробката за наливане е откъм предната броня. Пробката за източване е ниско долу от дясната страна на скоростната кутия ако гледаш колата отпред. Пак е с болт шестограм, подозирам, че и той е 12, но не съм го пробвал - само съм наливал.
      Brava 1.6 EL, '98
      182A4

      Коментар


        #4
        За наливането е вътрешен шестостен (шиплка с вътрешен шестостен) и е над датчика за километража/ или задна скорост евентуално - в горната част на кутията.Другите болтове са външни шестостени - обикновенни болтове и се намират много в дясно и долу на скоростната кутия гледана от към бронята.Та това малко ме обърква че е външен шестостен, иначе си е на много логично място - ниско долу. Но тъй като са няколко болта да не развия погрешният, или всичките да са погрешни.
        Bravo JTD 105 '98

        Коментар


          #5
          Ето снимки на 1.6 16v,дано са ти от полза 2.Пробка за наливане на маслото(събра ми 1,75л)1.Пробка за източване(вътрешен шестостен е)
          Прикачени файлове

          Коментар


            #6
            Аз ли не съм гледал или моята скоростна кутия е друга.Аз такава пробка за източване не намерих като бях днеска под колата - преди да видя темата.Развих проблката за наливане и потече масълце. Тази която Sash0 e означил с 2.Аз по мойта кутия разсъждавайки реших че долният болт който съм означил е за източване, и го поразвих да проверя дали съм прав - и потече масълце. Но като гледам и твоята кутия има такъв болт - за какво може да служи евентуално?И другото което ме вълнува - за какво е този горният болт, който съм означил. Може ли от там да се налива масло, мойта кутия има масло доста над пробката за наливане.И още един страничен въпрос - с какъв инструмент се развива пробката на картера на JTD двигател. Не е шестограм - нещо друго е като еврейска звезда ама не точно. Че трябва да си купя такъв.Един майстор ми искаше 12 лв за смяна на масло и филтър на двигателя (маслото и филтъра си ги носех). Тези майстори много скъпоплатени станаха.
            Прикачени файлове
            Bravo JTD 105 '98

            Коментар


              #7
              Tия болтове,които си ги отбелязал по добре не ги пипай,след като не знаеш за какво са.Пробката за източване би трябвало да е на най-ниската точка на ск.кутия.Огледай внимателно,това което съм обозначил с 1 трябва малко отстрани да го погледнеш и тогава се вижда пробката.

              Коментар


                #8
                Виж къде съм отбелязал на снимката. Аз го източих от там с 6-стен. Обаче го срязах, защото не влизаше между планката и кутията.
                Прикачени файлове

                Коментар


                  #9
                  Вярно е че има такава пробка за източване, толкова е навряна отзад че дори не се вижда на пръв поглед.Благодаря на всички.
                  Bravo JTD 105 '98

                  Коментар

                  Working...
                  X