Здравейте момчета и момичета любители на марката "ФИАТ".Решил съм да купувам Фиат Ulysse и по-точно дизел с 2,1 двигател, гледах, четох разни мнения и т.н.т. обаче една обява ме озадачи, дори се обадих на собственика , но той или не знае или не е много заинтересован да продава. Човека продава 2,1 dtel , 99г, казва, че бил новия мотор защото така му били казали в някакъв сервиз. Но какво означава "новия" и той не можа да ми отговори - до колкото разбрах имаше предвид че ГНП’то не е механично.Но кой е този нов мотор, на Пежо ли е или на Фиат ??? Понеже знам че има Ulysse с мотор на Пежо , но той е 2,1 TDEL.Като цяло ме интересува знаете ли за такава модификация "dtel" при 2,1 литровите мотори и какво Ви е мнението като цяло за Ulysse с какъв мотор е най-добре - на ПЕЖО или на ФИАТ?Изхождам откъм подръжка / вървене / разход / надежност. Още веднъж благодаря за времето което ще ми отделите, но пък имам голямо желание да карам миниван и до голяма степен от Вас зависи дали ще е Фиат, Пежо или Ситроен. Лек ден.Поместено в неподходящ раздел. Модерирано.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Ulyssе - с какви мотори се произвеждат, мнения...
Collapse
X
-
Явор Митев
-
Предполагам знаеш че всички мАтори са на Пижо2,1 специално на Улиза се слага само един единствен вариянт
Няма нов няма Стар мисля беше 109коня
Колкото до помпата има няква смешна електроника по нея но не си мисли че е нещо от сорта на HDIто
Иначе точно след 99г почва да се монтира HDI мотора на Пежо които на Улиса има табела JTD, НО това не е Фиатския мотор а пак си е .........Колкото до Дизелите им моито скромно мнение е че 1,9 е по добър от към подръжка и разход на гориво наи вече( няколко човека познавам които карат 2,1 и все се оплакват откъм разхода да ти кажа )Ако пък мислиш да караш по бързинко и спортничко напрао се откажи от тия мотори и се оглеждай за 2,0 Турбо бинзин.Ма и там нали знаеш с цените на тея горива.........Колкото до Еврована най луксозничка си е Ланчията от всички по принцип.
Коментар
-
Здравейте момчета,първо да благодаря че се отзовахте на темата ми - всяко мнение ще ми е полезно.Аз в момента карам Ситроен ВХ 1,9 чист дизелак и зная за какво иде реч при тези мотори, преди това карах Ксантия 1,9 ТДИ - там съм малко пристрастен понеже имах много ядове и не ми допадна - оправих я ,но си ми остана странното чувство че тая кола не е наред и се разделих с нея.От ВХ’а като цяло съм много /изключително/ доволен.Обаче ми се струва че 1,9 с тези 90 к.с. ще дойде малко слабичък за това купе и за това се ориентирах към 2,1 /110к.с./ като си мисля че по-големия мотор би трябвало да даде и по-малък разход на гориво понеже няма да се натоварва толкова много - пак казвам така предполагамИначе знам, че от към подръжка 2,1 са малко по-скъпи в сравнение с 1,9.Пак в реда на предположенията ми е и това, че ресурса на големия двигател /2,1/ би трябвало да е по-голям изхождайки от това, че по-малко ще е бил натоварван в сравнение с 1,9. Макар че зная че за 1,9 се носят легенди за качествата им - явно с тези двигатели са отцелили десятката.Ще съм Ви много признателен ако повече хора споделят мненията си относно разхода и то специално при Ulysse понеже е по-голям автомобил.Защото автоджамбазите хвалят повече 2,1’то но те си гледат дя им вървят продажбите
Иначе днес за сефте се загледах в една Ланча и много ми допадна предполагам че и тя ще е копие на Ulysse / Evasion и 806.Не зная само дали при четирите марки има заимозаменяемост на частите или имат по малко разлики.
"ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
кара: Fiat ULYSSE 2.0 JTD
Коментар
-
Ето ти една стара статия за Еврована. Да добиеш обща представа за моделите. Пише и за конкурентите в този клас.http://www.segabg.com/online/article...2001Иначе за повече инфо потърси в Пежо форума, раздел 806 . Все пак са френски коли.ред.: за разхода на нафта на 2.1 мотора очаквай като на лек бензинов автомобил. Да речем 10-12 градско и 6-7 извънградско.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Дааа, разгледах статията и общо взето двууменето се свежда до това дали да е 806/Евейжън/Улис/Зета с двигатели 1,9 или Еспейс 2,1.Аз поне така ги виждам за сега нещата, понеже на френските хвалят моторите 2,0 HDI и на Шарана моделите след 97-98 а те все още държат висока цена която аз поне за сега не мога да си позволяИначе колкото до разхода - не е ли малко множко това 10-12 / 100км. градско и 7-8 извън града.На мен цитрона ми дава разход 6 -7 градско и 5-5,5 извънграда /градското ми е без задръствания , но пък само по 4-5 км. и тя не може да загрее като хората така че е пак долу горе същото/.В крайна сметка исках да взема ван с по-голям мотор понеже си мисля, че 1,9 90к.с. ще е слабичък за моя тип каране, но от прочетеното до тукми стана ясно, че от моторите с 2,1 TDI /110к.с./ само на рено еспейс са добри а като цяло повече ми допадат четворката 806/Евейжън/Улис и Зета но пък те са с по-добри двигатели от по 1,9 90к.с.Явно решението ще е трудно
.
"ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
кара: Fiat ULYSSE 2.0 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар