Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Покупка на автомобил

Здравейте колеги аз съм нов във този форум и имам фолксваген пасат б3 1.6 тди 82.к.с , но мисля да си купувам и fiat marea weekend td100 ili 1.9 jtd , но незнам и двата мотора са хубави, но искам да знам какви са срещаните проблеми с Мареа-та по ходова част ,мотор и купето и гние ли? Също и скъпили са и частите, динамична ли е и ... БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ.

Re: Покупка на автомобил

marea_td_100 написа:
    Здравейте колеги аз съм нов във този форум и имам фолксваген пасат б3 1.6 тди 82.к.с , но мисля да си купувам и fiat marea weekend td100 ili 1.9 jtd , но незнам и двата мотора са хубави, но искам да знам какви са срещаните проблеми с Мареа-та по ходова част ,мотор и купето и гние ли? Също и скъпили са и частите, динамична ли е и ... БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ.
    JTD е твоя избор,има много изписано във форума по темата ,използвайки търсачката лесно ще разбереш защо JTD е по-добрия вариант,някакви изявени проблеми при него няма,гниене също няма,окачването е стабилно и е наследено от Типо/Темра,носачите на мареа се монтират и на Алфа 145/146,Браво/Брава,като при Мареа е и подсилено с втора Биалетка,В сравнение с Пасата който си карал ,частите са малко по -скъпички,като за ориентация в цените ползвай ето този сайт: www.axm-auto.com
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Коментар

Който и от двата двигателя да избереш, все едно се качваш на самоплет след Пасат-а :D
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

На мен пък един приятел ми каза че всички дизелови двигатели на Мареа горели много масло, зимата не палели и имали проблеми с електрониките. За това искам вашите мнения. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Коментар

Re: Покупка на автомобил

marea_td_100 написа:
          ...искам да знам какви са срещаните проблеми с Мареа-та по ходова част ,мотор и купето и гние ли? ...
          Колега, 80 % от купето на Мареата е поцинковано и ръждата бяга от нашите коли- Фалве и Опел- ите може да са абонирани за ръждата, но Фиат- не. Мотор се прави по- лесно, но жена и ръжда тръгнат ли- няма спиране. :D
          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

marea_td_100 написа:
            На мен пък един приятел ми каза че всички дизелови двигатели на Мареа горели много масло, зимата не палели и имали проблеми с електрониките. За това искам вашите мнения. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
            А приятелят ти карал ли е дизелов автомобил марка фиат, модел мареа или просто така е чувал? Аз лично - карам. Масло - не съм забелязал да гори - аз не го и проверявам всеки ден де. Паленето през зимата специално при мен никога не е било проблем - палех дори и с изгоряла подгревна свещ, а дори съм палил и без подгрев. Електроника? Хм, винаги съм мислил, че електрониката се чувства по-добре на студено....
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Най-много оплаквания има от алуминиевите картери!

Коментар

///// написа:
                Най-много оплаквания има от алуминиевите картери!
                Ама аз и от това нямам оплаквания - вероятно щото гледам всички неравности да не минават под колата, а под гумите. Вероятно и защото моята е на 15" и е по-висока...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега dikanio каквото и да си мислиш за моят пасат той за мен доста добре си върви, но мареата е по-бърза много ясно мислех и все още мисля да си взема друга кола защото пасата си е по остарял според мен.

Коментар

marea_td_100 написа:
                    Врели не кипели,на мен пък ми казаха еди какво си ,тук сме се наслушали на :"...Казаха че фиат са много чупливи" и от този сокрт и въпреки това си ги караме и то с удоволствие,вярно от време навреме излиза някои непредвиден разход ,но при коя ли 10 годишна кола не би издал багажа някой носач,каре или нещо минало над 200 000 километра по пътищата,истината обаче е че Мареа е страшно добър модел за времето и класа си и най-вече за цената си която е ниска именно защото"Абе един човек ми каза че Фиатите не стават",Избирай внимателно и оглеждай добре и вярвам истински ще се насладиш на возията на една Мареа и отново ти препоръчвам ЖТД мотора.
                    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                    I am in love with my cars

Коментар

Replay написа:
                      истината обаче е че Мареа е страшно добър модел за времето и класа си и най-вече за цената си която е ниска именно защото"Абе един човек ми каза че Фиатите не стават",Избирай внимателно и оглеждай добре
                      И на мен ми говореха че били кофти коли,докато не се убедих сам в противното.

Коментар

По-калпав мотор от JTD няма, а марката Fiat е една шега. Вземи си Пасатора и си свиркай.

Коментар

Колега карам VW Golf 3 Yahting(комби) и FIAT Marea. Разликата във возията при 2те коли е умопомрачителна в полза на фиата. Като комфорт и екстри ползата е пак тук. Като цени за части фиата е малко по скъпичко, но нали знаеш какво са казали хората: Който има брада му трябва бръснач. Относно това кое се чупи повече немога да кажа със сигурност понеже фиата го карам по 1000км месечно а Голфа по 2000-2500. Но като цяло ми се струват еднакво здрави, като изключим надигналите се от ръжда вежди и незнайно как таван на голфа , а пък разликата в годините на производство са само 2. Мисля, че мареата ще ти е малко по тясна, ако си кат мен 130 оки. Така, че успех и дано уцелиш колата.
                          Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
                          Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

Коментар

Браво колега правилно си се насочил.Имам един приятел смени голфа 1.6 с брава 1.8 16в и сега сияе от щастие.Радвам се че се увеличаваме.Преди 15г. като си купих първия фиат всички ме мислеха за луд.И въпреки че не си знаеше километрите и с телоподаващото често работех по него (ФИАТ РИТМО 75 ЦЛ 82г.) масло наливах само когато го сменях.Успех в покупката!И аз се ослушвам за една 1.9жтд само че ланча либра.
                            fiat REGATA 1.9 DS
                            lancia LIBRA 1.8 SW

Коментар

И по мое скромно мнение Мареата е по-добрият избор.
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                              X