Здравейте!От една година се радвам на своя ФИАТ БРАВО 1.6, 1998 г., Когато го регистрирах пред данъчните, имах неблагоразумието да го обява без катализатор (а всъщност има). Преди няколко дни исках да подам нова декларация, за да се коригира това, но от общината ме върнаха, за да им представа бележка от оторизиран сервиз за ФИАТ, която удостоверява, че колата ми има катализатор. Ще ви бъда благодарна, ако някой има сходен опит и ме насочи към такъв сервиз. Става въпрос за гр. София. Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Удостоверение за катализатор за Фиат Браво от сервиз ФИАТ?
Collapse
X
-
Ако колегата е с Браво 1,6 ,но 90 к.с. бележката за катализатора ще му свърши работа ,но ако е 103 к.с. т.е. над 74 Kw. няма смисъл.Над 74 kw. наличието на катализатор не намаля данъка на 50%.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Първо, благодаря за коментарите!Да, колата ми е модел Браво 1.6, 76 Kw, 1998 г. За 2007 г. платих данък 31 лв. Тази се надявах да платя около 22 лв. според един он-лайн калкулатор при наличие на катализатор, но според мненията ви няма да стане, защото е 76 Kw ? Къде (в кой закон или наредба) мога да го прочета това ?Have a Big dream, take small steps!
Коментар
-
В Закон за местните данъци и такси, чл. 59Твърде нисък данък си платил... дали наистина си регистриран като 76 киловата? Или като 68? Провери си големия талон какво пише! Ако пише по-малко от 75 - играеш!
Коментар
-
ogi28b - този е данък върху ПС за 2007, който съм платила! Регистриран е според данните - 76 киловата. От този сайт PARITENI.BG изчислявам данък в размер на 157 лв. за 2008 г., което ме шокира !! И извън темата - знам, че е нетипично за форума, но да уточня, че съм дама. Е, и ние караме италиански коли !Have a Big dream, take small steps!
Коментар
-
Колежке, Оги не те е "пренебрегнал", но понеже никовете в нета са унисекс - подхожда най-типично А и никъде по профила ти не пише "Аз съм лейди..", а ще ти кажа, чр си имаме и един "donnna", който понякога бива бъркан с женаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Във всеки пункт за минаване на годишен технически преглед, ще ти издадат нужният документ удостоверяващ че ти работи катализатора,цената е около 15 лв.Не е нужно да ходиш до сервиз на Фиат.И данъкът ти пада на половина.Аз още се мотам по въпроса затова плащам 40 лв данък,а моят катализатор си работи.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
bicho1976 - благодаря!А, че не се е разбрало, че съм жена, аз затова го уточних. Няма сърдене или засягане от моя страна. Просто, вече ще се титлувам "колежке" Обаче, дали ще платя по-нисък данък дори и да им представя удостоверение за наличие на катализатор, все още не ми е ясно дали ще я бъде. Тези дни ще се разбере.Have a Big dream, take small steps!
Коментар
-
Госпожице/госпожо, извинете ме ако съм се държал неучтиво! Не знаех, че сте дама. Когато искате да напишете линк към сайт, използвайте тази форма:Код:[url=http://ИМЕ НА САЙТА . КОМ] Заглавие на линка към сайта [/url]
Коментар
-
ogi28b - 10x за топлото посрещане и първите уроци! Да, линка вече е активен с твоя помощ. Разбрах, как става. Аз кликнах върху URL по презумпция, че ще бъде активен, но не ставало така. Е, за първи ден тук във форума мисля, че бързо се ориентирах. Наистина не прочетох разпоредбата (дори и линк ми даде, ама както казваш "кой чел, чел..." ), но след като няма да стане това с намалението, ми остава утре да отида в данъчното и да разбера, колко данък ще ми изчислят, че този електронен калкулатор [url=http://pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html] PARITENI.BGнещо не смята добре.Have a Big dream, take small steps!
Коментар
-
до 101к.с. (точно 74kW)и Дарла, платила си толкова малко (много е малко, повярвай), защото най-вероятно си придобила количката към края на годината - плащаш данък от датата на придобиване до края на годината. Тази година данъка ще ти бъде към 120лв. Подготви се психически и физически"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар