Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да оправим надраскана кола без цялостно боядисване?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да оправим надраскана кола без цялостно боядисване?

Здравейте колеги,Вероятно много от вас са изпитали неприятното чувсто от надраскана кола. Това се случи и с моето Типо. Цвета ми е бял, като боята не е металик. Ходих на бояджия, но ми иска мин. 300 лв за три врати, защото трябвало да ги боядисна цялостно, иначе "щяло да си личи". Търся си по-икономично решение на проблема, като всякакви съвети са добре дошли.Благодаря предварително !

Зависи, дали е надран само лака, дали той е повреден, или е засегната и боята. Най-добре снимай и покажи. Иначе 300 лв. за боядисване на три детайла не е за много.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Пастиране с няколко номера паста ДОНЯКЪДЕ може да намали ефекта от надрасканото, да не се вижда толкова.

Коментар

Ами дълбоки са резките... аз си мислех дали с пистолет няма да стане да се пръсне... Един приятел ми спомена за някакви пастели, но трудно се намирали. Ще поразпитам по магазините, както и мисля да се консултирам с някой друг бояджия, макар че всеки ще гледа да ми бръкне в джоба.

Коментар

Абе тея пастели и аз съм ги виждал, и наистина запълват резките колко издържат там обаче незнам, помня на едно волво така с пастел кат червило мацкаш по резките да се запълнят после забърсваш после имаше няква пастичка в комплекта , пастираш с нея и гутоо ставаше хубаво ма къде има такива пастели не знам че и моита ланча и ебаха мамата цялата е в деруги да им изсъхнат пишките и ръцете дано
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

raroo написа:
            Ами дълбоки са резките... аз си мислех дали с пистолет няма да стане да се пръсне... Един приятел ми спомена за някакви пастели, но трудно се намирали. Ще поразпитам по магазините, както и мисля да се консултирам с някой друг бояджия, макар че всеки ще гледа да ми бръкне в джоба.
            Колега зарежи всичките тези маркери, пастели и незнам се какво, ако можеш качи снимки на надраните детайли и мога да ти предложа едно пастиране, далеч по-ефтино от пребоядисване, все пак дай снимки, за да знаеш дали ще се оправи или ако не напълно поне да се извади някаква част от надраното
            Alfa Romeo 147 JTD and Alfa Romeo GT JTDm - now

Fiat Coupe 2.0 16V LE style - air intake; kappa turbo inlet manifold; 63mm exhaust system; headport;lightweight flywheel; chip - 1++hp - EX
            Fiat Tipo 1991 - ex
            Fiat Uno Fire - ex ex

Коментар

Пстели преди продаваха в ОМВ (сега незнам дали още ги има) ако не там , виж по магазините за автоаксесоари . Марката е TurtleWax (търтъл вакс) представлява една голяма туба с течна полир паста и към нея върви и пастелче(червилце , маркерче или както искаш му викай ) пастата и пастелчето са оцветени и трябва да си търсиш с твоя цвят (цвета на тубичката отговаря на цвета на пастата и пастела) П.С. Дали пък не обясних като за първокласник
              '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

PeacemakeR написа:
                Пстели преди продаваха в ОМВ (сега незнам дали още ги има) ако не там , виж по магазините за автоаксесоари . Марката е TurtleWax (търтъл вакс) представлява една голяма туба с течна полир паста и към нея върви и пастелче(червилце , маркерче или както искаш му викай ) пастата и пастелчето са оцветени и трябва да си търсиш с твоя цвят (цвета на тубичката отговаря на цвета на пастата и пастела) П.С. Дали пък не обясних като за първокласник
                това решение ми допада, защото пастата колкото и да търкаш маха леки драскотини но не и дълбоки
                Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

днес намерих такава в ОМВ имаше само 1 опаковка и беше 21 лв !

Коментар

Здравейте,Решението беше с акрилна боя, намерих един майстор бояджия, купих си 100 гр. боя за 20 лв и човека ми я пръсна, почти не си личи. Остава само да я пастирам тия дни и ще е като нова. За пастелите - така и не ми остана време.Благодаря ви за съветите

Коментар

колеги тази паста бивалия от омв щото на ломско след кръговото за надежда преди светофара има омв и маше доста от тази паста и доста цветове и може да се вземе ако е става
                      Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

bboyd написа:
                        колеги тази паста бивалия от омв щото на ломско след кръговото за надежда преди светофара има омв и маше доста от тази паста и доста цветове и може да се вземе ако е става
                        според мен не :/ значи слагаш от тази помия под формата на червило а то е някакво като мазен тебешир . тоест троши се но на по големи късове и трябва да натискаш за да влезе нещо в драскотината. после като почнеш да го бършрш половината пада. иначе полир пастата с него вкарва цвят на колата но драскотините .. само леко потъмняват и то с това пастелче.

Коментар

Такива пастели видях и в Бриколаж на Цариградско шосе. Около 13 или 15 лв бяха май.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Преди 2 месеца се сдобих с такъв комплект но не ми остана време да го пробвамhttp://www.clean-image.co.uk/articles/stone-chips.htm
                            Punto 55 SX

Коментар

Аз си взех ама за колело, то боята е горе-долу същата..но маркер с боя от Бриколаж, струва 10лв и е с 5-6 основни цвята.Това са пактелите е вятър работа, попълва но едва ли ще се задържи. Това си е истинска боя, и с едно пастиране след това би трябвало да е супер.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X