Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с охлаждането/парното

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с охлаждането/парното

От известно време забелязвам, че нещо не е съвсем наред с охлаждането.В градски условия, особено в задръствания, температурата е нормална - стои си на средата.Откакто стана студено, забелязвам, че когато пусна по инерция или дори като давам по-слабо газ, температурата пада рязко. Вчера се наложи да се връщам от Варна до София и установих, че парното не работи. Духа студено, изобщо не грее (дори когато температурата се показва в нормални граници).А и доста ме притеснява факта с рязкото падане на температурата - вчера на равните участъци където карах със 120 беше почти в дъното на скалата.Четох разни теми и засега клоня към термостат. Да взема ли да го сменя или е нещо друго?Колкото до парното - вчера ми се стори, че ако стои изгасено десетина минути и го пусна, грее първите 2-3 секунди и след това въздухът си става пак студен.Предварително благодаря за помощта

виж нивото на антифриза + обезвъздушаване при загрят двигател трябва да има парно (малко вероятно е врътката да е прецакана и да не превключва на отопление)това че при висока скорост температурата пада е друг проблем - най-вероятно термостат
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Термостат ще да е . Явно доста издухал , и моя е за смяня на не пада стрелката чак накрая явно е малко по добре.Но парно имам и то яко.

Браво 1,6 16V

Коментар

Най-добре ще я закарам в бокса да я погледнат, че да не стане по-лошо. А иначе е обезвъздушена и антифризът е сменен преди около 2 седмици. Благодаря

Коментар

vladi_stoev написа:
          ....Но парно имам и то яко.
          А при мен е слабо. Пунтото ми няма стрелка за температурата, а само лампа за прегряване и не мога да кажа дали достига работната температура.При средно положение на врътката на парното си духа студено. А от там на дясно започва слабо и едва на максимума се чувства.Миналата зима не ме топлеше достатъчно и искам навреме да взема мерки.Какво мога да направя?чичо Нено
          Fiat Punto 1,1- 1996г.
          газ-бензин , "Lovato"

Коментар

аз мойто пунто го взех лятото и пробвах дали работи климатика... ама за парното кой да се сети... радиаторчето беше пробито на няколко места а маркуча на входа беше вързан за изхода...колега Mi6t0, гледам, че си нов във форума, може и колата ти да е от скоро... погредни и на теб да не са ти вързани входа за изхода...другото е нов термостат и обезвъздушаване както е писано по-горе...
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Да, колата я имам от около 2 месеца, но понеже беше лято, нямаше кой да се сети да пробва парното :Като се поосвободя тези дни направо ще я закарам на чичо доктор

Коментар

Working...
              X