2000/8кл гр 14 / 16 гаэ мотор на фиат над 1.1 не ми го хваликарал съм много коли и над 2000 такъв раэход няманай голямата глупост са скоростите имал съм алфа 75 / 4карборатора но и тя над 14 не ми горялаа эа сравнение и дума не може да става
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сравниние на разхода на Браво 1,4 12V , 1,6 16V i 1,8 16V !
Collapse
X
-
milen
-
Bravo 1.6 16V - градско 10л/100км. С 30 литра минах 302км. в най-големите задръствания и колата беше пълна догоре със стока (жената отваря магазин и сега зареждаме). Можеше и още малко, ама реших да не рискувам и да си сипя бензин.А миналата година като ходихме на море даде 6.7л/100км, двама човека бяхме в колата.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
И на мен ми дава 10-10.5 градско като карам предимно нормално до 2000 оборота, но се случва и да се репча с някого 1.8 двигателя, бензин... първата седмица, докато и се нарадвам на колата, беше 12, но тогава никак не я жалих... а за извънградско още не мога да засека с точност /не ми се отваря път/, но отивам до Шумен и се връщам с 30 лева като 3 пъти дигах над 200и да си призная - учуден съм - мислех си, че моята харчи много и през ум не ми е минавало, че при всички 1.8 е толкова голям и като става дума за разход на гориво - някой пробвал ли е да кара със 100 октана и засичал ли е колко по-икономична става колата?for every action, there is a reaction
for every cause, there is an effect
for every beginning, there is an end
because once fate is set in motion
it cannot be stopped... or can it?
Коментар
-
когато взех моето Браво 1,4 , харчеше повече от 12 на 100. След смяната на термостат, въздушен филтър и свещи, достигна 8 - 9 л / 100км. ( градско и извън градско по равно). Зареждаме само Shell Vpower. Трябва да спомена също, че имам и типичния проблем на 1.4 мотора (износена гърбица на разпределителен вал).P.S. Логично е да се очаква близък разход на различните мотори, след като са монтирани на едно и също купе. Разликата идва от различното ускорение - естествено, че по-мощният мотор ще ускори по-бързо за сметка на повече гориво, а също така ще поддържа по-висока скорост пак на тая сметка.
Коментар
-
cobE написа:И на мен ми дава 10-10.5 градско като карам предимно нормално до 2000 оборота, но се случва и да се репча с някого 1.8 двигателя, бензин... първата седмица, докато и се нарадвам на колата, беше 12, но тогава никак не я жалих... а за извънградско още не мога да засека с точност /не ми се отваря път/, но отивам до Шумен и се връщам с 30 лева като 3 пъти дигах над 200и да си призная - учуден съм - мислех си, че моята харчи много и през ум не ми е минавало, че при всички 1.8 е толкова голям и като става дума за разход на гориво - някой пробвал ли е да кара със 100 октана и засичал ли е колко по-икономична става колата?"То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
Aбе добре сте - аз с Алфа 145 1.8 ТС- като докарам 11 градско (събота и неделя без задръствания) съм доволен -иначе 13-15 литра градско. Извънградско от 7 до 10 - зависи Абе важното е да не съжаляваш за нито една стотинка за гориво - защото ти е кеф.П.П. Аз никога не се старая да превключвам на ниски обороти с цел икономия - винаги карам с кеф - пука ми за разхода - като няма пари за бенз ще си извадя колелото :D :D Не мога да се сдържа - често се каня - този път кротко да я засека на минимален разход - никога не издържамAlfa Romeo 145 1.8 Twin Spark -Ех, 156 SW 2,4 JTD -Ех
Alfa Romeo 164 Super 2.0 Тwin spark
Alfa Romeo 155 Super 2,5 V6
Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24v
MB CLK - 430 V8
Коментар
-
blato написа:Браво 1,6 16в6-6,5 извън градско при скорост около 1207-8 градско с нормално каране (нито ръчкане нито прекалено бавно)П.с. Не знам вие как карате, че ви дава 10-11л градски разход :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар