Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сравниние на разхода на Браво 1,4 12V , 1,6 16V i 1,8 16V !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сравниние на разхода на Браво 1,4 12V , 1,6 16V i 1,8 16V !

След доста четеме в форума много ме заинтересува факта, че разхода на бензин и при трите двигателя е горе долу един и същ. Бих искал в тази тема собствениците на тези двигатели да споделят при тях как е. Аз имам 1,8 16V и разхода в момента ми е 10 на сто градско (смених термостат и ми падна от 13 на 10 на сто) .

градско при последното засичане около 10.5-11 ми даде, обаче като ме предизвикват по сфетофарите на никой не отказвам :D иначе през останалото време смяна на предавките на 2000 оборота пенсионерската
    ex Fiat Bravo GT

Коментар

При мен разхода в момента е между 10 и 11 литра но аз живея много близо до работата ми и почти винаги карам със студен двигател.

Коментар

10/11 и при мен. Извънградско зависи от скоростта. До 140- 150 7л. след това 8, 9. 9 беше за 100 км като под 170 не съм падал...
        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

извънградско - 7л/100км при сравнително бързо каране, което ми се струва добре, но градско отива над 12л....
          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Браво 1.4 - 10/100 в града ГАЗ след фикса описан тук -http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=3110при каране на малки растояния
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Според мойте наблюдения 1,4 и 1,6 харчат почти еднакво,а 1,8 литър повече вече към 10 градско

Коментар

Re

Градско не мога да го сваля под 10/100, като се опитвам да карам културно. А извънградско е към 8/100. Става въпрос за бензин
                Fiat Bravo 1.6 16v 103hp with K&N sport air filter

Коментар

Та значи се оказва че разликата в разхода е незначителна...... много ми е интересно защо така.....

Коментар

Мойто 1.8 в града е между 10.5-11 а извън 7-8 максимум
                    FIAT Coupe

Коментар

На бензин 6.5-извън градско, 10.5 градско.На газ-----8.0---------------------12.00
                      браваааааааааа 1.8i

Коментар

фиат дискриминация
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                          фиат дискриминация
                          Хайде дай си твоя разход с 2.0
                          FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Re: Re

Pesho написа:
                            Градско не мога да го сваля под 10/100, като се опитвам да карам културно. А извънградско е към 8/100. Става въпрос за бензин
                            ако успеещ да го свалиш под 10л/100км, земи да се обадиш на тия от фиат, да си поправат данните от книжката (градско 11 л/100км) или даже да те земат за тестовите изпитания на колите им Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                            "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                            (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Градско 13/100, но да се има предвид, че карам до работа (в 8:30) и от работа (в 18:00) и минавам 30-40 мин през всичките задръствания в София...Извънградско 7-8 с мойта си скорост - 140 на магистрала, 100 нормален извънграски, 70 в селцата.
                              Fiat Bravo GT -> дзверчето

Коментар

Working...
                              X