Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампата за акумулатора примигва - причини?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампата за акумулатора примигва - причини?

Днес вечерта, докато караше жена ми забелазах, че примигва индикацията за акумулатора. След като се качих аз установих, че при подаване на газ дори на място, лампата изгасва а при всички останали положения свети т.е при движение изключвайки от скорост светва... Питането ми е какво да очаквам като повреда - реле, хлабав ремък, четки или нещо по-сериозно?
    Fiat Punto 1.7TD

Предполагам ремък

Браво 1,6 16V

Коментар

Най-сериозното е акумулатора Останалото се ремонтира и/или подменя за цени до 100лв.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

при мен причината беше в заминал катализатор. на място оборотите падаха до 600/700 и лампата светваше защото алтернатора не смогваше. след диагностика в сервиз ми казаха да махна катализатора. след като го махнах всичко се оправи. моя съвет е първо виж ремъка, а след това в сервиз.

Коментар

Утре на светло ще огледам по-обстойно нещата... Дано да мина по-тънко. А това вметване за катализатора е интересно - макар, че на мен не ми падат оборотите. Просто винаги съм се чудил дали да не го разкарам. Изчел съм темите по въпроса но немога да се реша да го разкарам.
          Fiat Punto 1.7TD

Коментар

bogidar написа:
            Утре на светло ще огледам по-обстойно нещата... Дано да мина по-тънко. А това вметване за катализатора е интересно - макар, че на мен не ми падат оборотите. Просто винаги съм се чудил дали да не го разкарам. Изчел съм темите по въпроса но немога да се реша да го разкарам.
            Катализатора в повечето случаи представлява една метална "гъба", "решетка" или квото се сетиш, тримерна метално-въглеродна (въгленова) структура, която след като разпрах моя на един камък имах шанс да видя. Махнах го, сложих резонатроно гърне, а по-късно след идентична случка - права тръба. Последното беше грешка, но нямах пари... Като цяло нищо не се промени - нито колата спря, нито почна да върви по-добре, както твърдят много експерти. Просто с тръбата беше много шумна, а само с резонаторното гърне си беше супер. Ако не ти "бръжди" катализатора - не го махай, не ти пречи. Ако обаче като отнемеш оборотите се чува едно "тргрттргрг" все едно съчма се търкаля върху покрив - вече е за смяна - махаш го и си слагаш резонатор.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Според мен е от износени четки. Имах същия проблем но на Пежо 309. След дяве седмици примигване, акумулатора отказа и се наложи да паля на бутане. Четките се намират на реле-регулатора и при желание за спестяване на някой лев, могат да се сменят.

Коментар

Re: Лампата за акумулатора примигва - причини?

bogidar написа:
                Днес вечерта, докато караше жена ми забелазах, че примигва индикацията за акумулатора. След като се качих аз установих, че при подаване на газ дори на място, лампата изгасва а при всички останали положения свети т.е при движение изключвайки от скорост светва... Питането ми е какво да очаквам като повреда - реле, хлабав ремък, четки или нещо по-сериозно?
                Колега ако не си оправил проблема скоро го имах същия.Първо замери дали зарежда динамото около 13.50-14.00волта.При мен излезе четки с реле кмплект 65лева със смяната.УСПЕХ
                Мареа 1.6 16v 98г

Коментар

Working...
                X