след като смених целия преден мост(магарето,носачи,реактивна щанга,биалетки) на типото+накрайници,продължава да чука нещо като мина по бързо през неравностинякакви идей от къде може да е проблема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
чукане от някъде
Collapse
X
-
Провери дали не са разхлабени казанчетата за течности, при мен имасхе чукане и се оказа че е от предните накладки, в комплекта нямаше пружинки дето уплътняват да не мърдат накладките и аз несложих и така дрънчеше, един ден се изнервих и започнах да я оглеждам разглобявам и проверявам докато стигнах до накладките като ги размърдам и се чува същия звук, а също бях забелязал че през неравности с леконатисната спирачка спира да дрънчи и затова се насочих към гумите и спирачките, напълних луфта с силикон и дрънченето спря :"))
Коментар
-
При мен също имаше едно такова потропване, когато минавах през неравности. Смених носачите и едната биалетка (носачите си бяха за смяна) обаче за мой ужас (след като изтърсих близо 300лв.) тропането си остана. Оказа се, че потропването е от накладките. Преди имах проблем с тях - загряваха много яко джантата (по-точно ляво колело)- чак ми бяха разтопили таса Оказа се тогава, че бяха натрупали много боклуци и феродо и не се връщаха след натискане на спирачката. От загряването обаче се бяха отвърнали и пружинките, които притискат накладките. След "натягане" потропването изчезна.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар