Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чистачките ми прекъсват

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чистачките ми прекъсват

Задравейте,Следния проблем: предните ми чистачки прекъсват както си чистят зацепват посредата на стъклото, трябва да прещраквам лостчето посточнно.Моторчето ли е за смяна, може ли само да го почистя и къде се намира на Пунто1.1 95.Ако някой е имал подобен проблем моля за съвет, че не си е работа.
    Punto 1.1S,55

Ge4i7ooo

аз имам подобен проблем,но не съм го решил той е следният-когато пусна чистачките да работят на интервали прекъсват и не се движат нормално гладко, а когато са на бърз режим без интервал работят идеално кажете как да ги поправя ако някой знае
    Fiat Tipo 1.4i.e. LPG-Lovato i Citroen Xsara 1.9D 2001g.

Коментар

Пичове имах този проблем .Сменете моторчето и сте ок.Аз го разглобих и му смених четките но не изкара много , и го смених сега съм ок.

Браво 1,6 16V

Коментар

Гадните четки се износват първо на бавните степени ,понеже те се използват най често затова бързата работи все още но не задълго.Поне при мен беше така.

Браво 1,6 16V

Коментар

Стоооооииииииииииииии!!!!! Не бързаи с смяната, всичко се оправя за 5 мин и без пари!!!!!! На дедрата така бяха станали, като ги пусна и насичаха, не вървяха нормално-плавно. Какво да правим тогава ще попитате, Епа ще ви кажа като почерпите Щегувам се бре рано съм станал и ми се мести съчмата Та трябва да се докопате до моторчето за чистачките то наи вероятно и на пунто както и на останалите е под кората (лявата)(шофьорската) за чистачките. Сваляте го и отваряте отпред редуктора, там има една гадна стара грес която вече е станала твърда като сапун и сега като се застуди и още повече се стяга и пластините не правят хубав контакт по диска, почиствате хубаво старата грес с нещо си ( бензин спирт, амб, ВД ) някви е такива препарати след това взимате нова прясна хубава рядка грес ако не е рядка разредете я с масло да стане хубава кашичка смазвате на ново и пеи сърце. Друг е въпроса ако пластините са износени вече и от там идва лошия контакт тогава наистина ще трябва нов мотор. Но вероятноста да е проблема с греста е 9>1
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Мерси за съвета!Тия дни ще го открия къде е и ще го почистя на първо време.
            Punto 1.1S,55

Коментар

Slavi_Lancia е описал правилно нещата - и аз наскоро минах по този път. обаче аз се сблъсках с мого странно явление. след тази манипулация, хода на чистачките като че ли намаля. сега в долно положение спират с около 2-3 сантиметра по-нагоре, в сравнение с преди интервенцията... мислих каква може да е причината, но не се сетих за нищо логично - някакви идеи?
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Ge4i7ooo

интересното е ,че при мен понякога работят добре и изведнаш почват да сечат това немога да си го обясня
                Fiat Tipo 1.4i.e. LPG-Lovato i Citroen Xsara 1.9D 2001g.

Коментар

Един път работят добре после прекъсват (ново моторче)и сега работят само добре.А старото имаше доста грес .

Браво 1,6 16V

Коментар

Re: Ge4i7ooo

Ge4i7ooo написа:
                    интересното е ,че при мен понякога работят добре и изведнаш почват да сечат това немога да си го обясня
                    Е аз нали ти го обясних!

Коментар

charlie написа:
                      Slavi_Lancia е описал правилно нещата - и аз наскоро минах по този път. обаче аз се сблъсках с мого странно явление. след тази манипулация, хода на чистачките като че ли намаля. сега в долно положение спират с около 2-3 сантиметра по-нагоре, в сравнение с преди интервенцията... мислих каква може да е причината, но не се сетих за нищо логично - някакви идеи?
                      Наи вероятно си разместил някоя от осите, не помня как беше захващането им към мотора но ако си свалиш чистачката и я врътнеш един зъб на долу ( тя е на шлици) ще докараш старото положение. Ако пък не ти пречи така както е сега не го бъзикаи излишно.

Коментар

Вчера свалих моторчето, разглобих го, имаше си грес малко по гъста но не много. По пластините на редуктора се беше наслоила доста, както и по самия диск където се търкат. Почистих с ВД-40 сложих нова грес. Пробвах преди да зглобя работеше си на всички степени. Но това беше за известно време, после пак същата работа, ту работи ,ту не. Вярно върха на пластините беше леко износен, поизкривих ги малко уж да притискат диска по-добре за по добър контакт, но все тая. Иначе самото моторче си работи безпроблемно, но при превключване на интервали работи само когато си иска. Писна ми да се занимавам, зглобих всичко, работи известно време на интервали и запецна отново. Общо взето загубих 4 часа без особен резултат. Чудя се какво не съм направил като хората и при това положение какво мога да направя друго, или да търся ново моторче
                        Punto 1.1S,55

Коментар

Ново пич ново

Браво 1,6 16V

Коментар

Че, прекъсват то е ясно, ами някой има ли идея защо се включват сами понякога?
                            ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
                            ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
                            Mercedes Vito W447
                            Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

Еееееееееееееееее ти вече ми разказа играта.

Браво 1,6 16V

Коментар

Working...
                              X