Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за един НОВОБРАНЕЦ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за един НОВОБРАНЕЦ

Здравейте, колеги! От 2 дни и аз съм собственик на ФИАТ БРАВО 1.9 ТД 100 коня 2000 година. Количката е мн добра, кефи ме на макс. Та въпросът ми е следния - моля хората които разбират и имат отит да ме насочат към сервиз, кадето да ми сменят маслото и да прегледат колата изцяло ако има о6те не6то за поправка. Мерси предварително!П.С. По-касно, ако останат парички ще ви искам савети за тунинг
    Fiat Bravo 1.9 TD100

маслото навсякъде могат да ти го сменят, да я прегледат също (само трябва да прецениш какво масло трябва да и сипеш)...но имай предвид че ще има някои неща които ще трябва да смениш (ремъци, филтри, т.н.)така че... ако искаш някой път се разходи до Ванто трейд - София... като идеш там ще ти я прегледат цялата кола и ще ти кажат какво има да се сменя и ако искаш ще ти го сменят... има някой неща за които само те са компетентни да оправят.
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

а може ли да ми дадете адреса на тези ВЕНТО трейд И как са цените там?Позволих си малко да ти намаля размера на аватара.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Вантотрейд Адрес: бул.Самоковско шосе 99 тел: 02/ 76 34 52, 975 35 09

Коментар

Благодаря за адреса. А как са цените? И какво масло ще ми препорачате?П.С. Така как е аватара?ОК
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

ами цените не са както на "кварталните майстори" - не са много евтини, но не са и прекалено скъпи, но наистина работят добре. първо се обади по телефона обаче, защото имат много клиенти и трябва да си запазиш час за да могат да ти обърнат достатъчно внимание...а за маслото потърси - има много теми писано за това. аз лично карам с Castrol Magnetic, но за твоята предполагам няма да е това... виж по темите потърси

Коментар

колеги незнам за вас , но на мен ми излезе мн нанагорно ходенето в ВАНТО ТРЕЙД. Сменилиса (уж не сам сигурен) ангренажен ремък , ролките и двете, въздушен , маслен и горивен филтър и маслото.И направиха пална диагностика .Тази екстра ми струваше 470лв направо се чуствам разорен )А казаха, че трябва да сменя предните накладки и отзад един маншон. НО .... като се опарича малко, че трябва и зимни гум (((Според вас не е ли скапичко?Прецакал ли съм се???
              Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

според мен доста са ти понадули цените,но все пак не се знае какви са ролкоте и ремъка ,както и маслото .според мен си можел да се разминеш и с около 300 -320лева

Коментар

абе не мисля така... мен за смяна на ангренажен ремък, ролка, предни накладки, съединител, рестарт на ЕКУ ми взеха 650лв.като за смяната на ремъка и ролката беше цена от около 300лв.. (на Брава 1.4 е само една ролка), за накладките има няма 70лв. за съединителя взеха бая...абе общо взето частите и работата бяха 50/50а колкото до ремъка точно при Ванто Трейд можеш да си сигурен че са ти го сменили... попринцип работата е много - някъде около 2 часа и половина. недей да се притесняваш за това - пиши в книжката че си го сменил и следващия път след 80 000км.П.С. пази си гаранцията от Ванто Трейд... в случай че нещо по това което са ти правили се развали ще ти го оправят безплатно...

Коментар

А дали може да спестят смяната на ролките майсторите, щото те и без това издъжат повече и да сменят само ремъка-как може да се разбере?
                    FIAT MAREA 1.8 HLX , 97г.

Коментар

jmi написа:
                      А дали може да спестят смяната на ролките майсторите, щото те и без това издъжат повече и да сменят само ремъка-как може да се разбере?
                      няма начин, освен да ти дадат старите, но и това не е сигурно. при смяната на ролките има един парадокс - производителя дава период на смяна 120000 км, а всеки маистор, 60-80000 зависи от настроението, което им дава възможност, когато сменят ролките, на следващата смяна на 60000 км по техен съвет, те да си ги спестят....
                      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Направо ми се струва че са ти отрязали главата.При мен тази операция когато взех Бравата преди 2 месеца излезе следните цифри:Ремък - 25 лв.Масло "Селениа Голд" - 34 лв.Накладки - 34 лв.Маслен филтър - 12 лв.Труд - 60 лв.Смяната направих в един сервиз точно срещу входа на КАТ, където отидох за друго, ама ми хареса че момчето беше маниак на италиански коли и освен това нямаше против да присъствам и да гледам какво прави по време на ремонта. Консумативите са от магазина на Стамболийски.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

ми незнам на мен са ми взели тези пари за съответните части:1 Обтегач (едната ’скъпата’ ролка, ако не се лъжа) 92.752 Ролка (втората малко по-евтина) 51.263 Болт 2.684 Ремък (ангренажен) 47.305 Филтър Въздушен 11.006 Филтър Маслен 6.007 Нит 0.448 Филтър Горивен 15.009 Масло (SELENIA T.DIES.10W40) 1 по 1литър и 2 по два литра 43.9210 Труд 150.00това са цените който заплатих БЕЗ ДДСА имам един проблем с касетофона с оригиналния съм.Винаги се вклучва като запаля (дам контакт,мисля) и от време на време почва да си сканира станциите )) мн е луд та ако има някои идея от какво може да е.
                          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Ако са те накарали и ДДС да платиш - не знам, дано поне да е качествено свършена работа, че ми се струват много пари, все пак, въпреки че нямам идея - за дизелови коли може да е по-скъпо.За станциите - сканира когато нивото на сигнала на съответното радио намалее, започва да търси друга станция.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Браво

Приятелю, потърси във форума-Шефа. Това е Явор от клуба на Ланча.Има сервиз в Драгалевци и съм много довален. И от работа и от цени. Страшен фен на Фиат и всичко италианско. Не му правя евтин комплимент.Имал съм 10 коли до сега и съм ходил на десетки майстори. Мойто Браво 1,8 само той ще го пипа.Д-р Бари

Коментар

Working...
                              X