Здравейте, колеги! От 2 дни и аз съм собственик на ФИАТ БРАВО 1.9 ТД 100 коня 2000 година. Количката е мн добра, кефи ме на макс. Та въпросът ми е следния - моля хората които разбират и имат отит да ме насочат към сервиз, кадето да ми сменят маслото и да прегледат колата изцяло ако има о6те не6то за поправка. Мерси предварително!П.С. По-касно, ако останат парички ще ви искам савети за тунинг
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за един НОВОБРАНЕЦ
Collapse
X
-
маслото навсякъде могат да ти го сменят, да я прегледат също (само трябва да прецениш какво масло трябва да и сипеш)...но имай предвид че ще има някои неща които ще трябва да смениш (ремъци, филтри, т.н.)така че... ако искаш някой път се разходи до Ванто трейд - София... като идеш там ще ти я прегледат цялата кола и ще ти кажат какво има да се сменя и ако искаш ще ти го сменят... има някой неща за които само те са компетентни да оправят.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
-
ами цените не са както на "кварталните майстори" - не са много евтини, но не са и прекалено скъпи, но наистина работят добре. първо се обади по телефона обаче, защото имат много клиенти и трябва да си запазиш час за да могат да ти обърнат достатъчно внимание...а за маслото потърси - има много теми писано за това. аз лично карам с Castrol Magnetic, но за твоята предполагам няма да е това... виж по темите потърсиFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
колеги незнам за вас , но на мен ми излезе мн нанагорно ходенето в ВАНТО ТРЕЙД. Сменилиса (уж не сам сигурен) ангренажен ремък , ролките и двете, въздушен , маслен и горивен филтър и маслото.И направиха пална диагностика .Тази екстра ми струваше 470лв направо се чуствам разорен )А казаха, че трябва да сменя предните накладки и отзад един маншон. НО .... като се опарича малко, че трябва и зимни гум (((Според вас не е ли скапичко?Прецакал ли съм се???Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
абе не мисля така... мен за смяна на ангренажен ремък, ролка, предни накладки, съединител, рестарт на ЕКУ ми взеха 650лв.като за смяната на ремъка и ролката беше цена от около 300лв.. (на Брава 1.4 е само една ролка), за накладките има няма 70лв. за съединителя взеха бая...абе общо взето частите и работата бяха 50/50а колкото до ремъка точно при Ванто Трейд можеш да си сигурен че са ти го сменили... попринцип работата е много - някъде около 2 часа и половина. недей да се притесняваш за това - пиши в книжката че си го сменил и следващия път след 80 000км.П.С. пази си гаранцията от Ванто Трейд... в случай че нещо по това което са ти правили се развали ще ти го оправят безплатно...FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
jmi написа:А дали може да спестят смяната на ролките майсторите, щото те и без това издъжат повече и да сменят само ремъка-как може да се разбере?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Направо ми се струва че са ти отрязали главата.При мен тази операция когато взех Бравата преди 2 месеца излезе следните цифри:Ремък - 25 лв.Масло "Селениа Голд" - 34 лв.Накладки - 34 лв.Маслен филтър - 12 лв.Труд - 60 лв.Смяната направих в един сервиз точно срещу входа на КАТ, където отидох за друго, ама ми хареса че момчето беше маниак на италиански коли и освен това нямаше против да присъствам и да гледам какво прави по време на ремонта. Консумативите са от магазина на Стамболийски.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
ми незнам на мен са ми взели тези пари за съответните части:1 Обтегач (едната ’скъпата’ ролка, ако не се лъжа) 92.752 Ролка (втората малко по-евтина) 51.263 Болт 2.684 Ремък (ангренажен) 47.305 Филтър Въздушен 11.006 Филтър Маслен 6.007 Нит 0.448 Филтър Горивен 15.009 Масло (SELENIA T.DIES.10W40) 1 по 1литър и 2 по два литра 43.9210 Труд 150.00това са цените който заплатих БЕЗ ДДСА имам един проблем с касетофона с оригиналния съм.Винаги се вклучва като запаля (дам контакт,мисля) и от време на време почва да си сканира станциите )) мн е луд та ако има някои идея от какво може да е.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Ако са те накарали и ДДС да платиш - не знам, дано поне да е качествено свършена работа, че ми се струват много пари, все пак, въпреки че нямам идея - за дизелови коли може да е по-скъпо.За станциите - сканира когато нивото на сигнала на съответното радио намалее, започва да търси друга станция.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Браво
Приятелю, потърси във форума-Шефа. Това е Явор от клуба на Ланча.Има сервиз в Драгалевци и съм много довален. И от работа и от цени. Страшен фен на Фиат и всичко италианско. Не му правя евтин комплимент.Имал съм 10 коли до сега и съм ходил на десетки майстори. Мойто Браво 1,8 само той ще го пипа.Д-р Бари
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар