Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Различни обороти при загрял двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Различни обороти при загрял двигател

Знам че има доста теми и всеки би ме насочил към стъпково моторче, но се зачудих дали проблема може да се окаже в TPS-а?Проблемът ми е от тази сутрин. При загрял двигател на всяко кръстовище ми държи константни различни обороти.На едно държи 1000, на другото са нормални 850, на третото са 1200 и така. В никой случай не шарят обаче.Та понеже стъпковия мотор 99% не се хваща на диагностика, се чудя дали като си го купя има възможност да се окаже датчика за положението на дросела Не съм я закачал за диагностика. Веднъж пробвах и озверях докато гледаха колата като космически кораб, търсейки буксата за диагностика!
    Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
    Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
    FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
    Powered by Total & Fobos LPG

реално такива ли са оборотите?като слушаш двигателя как ти се струва?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

първо го отвори си го почисти (моторчето), тогава реши дали да купуваш
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Реално са такива оборотите. За чистенето е ясно..без него няма да купувам Но все пак знам че вероятността да се оправи е малка. Или по-точно краткотраен ефект очаквам от почистването. С какво се чисти? Според мен трябва да е нещо което да не обезмаслява...някаква течна смазка??
        Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Аз също следя темата с интерес, защото все още не мога да си представя как протича чистенето. И пакд а питам: коя част на моторчето се чисти!?

Коментар

абе сваляте цялата дроселова клапа след това я разглабяте на части, сваляш моторчето и с кореселин и чист парцал го почистваш да светне след това се заема с дроселовата клапа отвора кадето стой моторчето и де що видиш дупка било малка или голяма се почиства с Кореселин! несе смазва нищо!!! после зглабяш внимателно и се радваш на ефекта ако има такъв!

Коментар

Здравейте на всички.Колега и аз имам същия проблем соборотите,но не ми е останало време да я водя на диагностика.Аз също си мислех ,че е от моторчето,свалих го и го почистих,но нямаше никаква разлика.Попитах във форума от какво може да е ,но нямаше отговори.Ще се радвам ако тука намеря отговора.При мен има толкова електроника че направо се плаша.
              MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
              "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
              R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Може и жилото да задържа