Браво 1.8 ГТ дойде реда за смяна на свещиСутринта на студен ДВГ почнах да сменям - двете се смениха ок.но другите две не тръгват.Резултата - счупен ключ ( сила есть ума не надо) и порязан пръст и две стари свещи.ключа се счупи след като оставих колата да поработи 1 - 2 минути ’да поолаби’ама НЕ Дайте съвети как да ги раздвижа тези запекли свещи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не се развиват две от свещите 1.8 GT. Съвети? - СМЕНЕНИ !!!
Collapse
X
-
u_boЕтикети: –
-
pakumba написа:ами затопли я добре, развий ги, изчакай да изстине и сложи новите. вземи си дълбокия камък за свещи, а не тези измислени ключове от омв, с камъка може да напънеш по-добре, даже ако много искаш може да счупиш нещоFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Тези ключове за свещи, които ги продават по метро и други пазари, стават само да си сучпиш и нарежеш ръцете!Виж дали ключа за гумите ти не е за свещи от другата страна. Моя е така. С него лесно се развъртат. Ако дадат зор може и нещо като лост да използвашHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
Искам да се оплача и аз, скоро сменях свещите на мойто браво и 2 та средни цилиндъра не се отвиваха никак.на първия счупих ключа от напъване с голяма тръба, на втория се осука желязото дето е на фабричния ключ, заварихме едно дебело желязо на камъка дето е на ключа и с 1 метър рамо едвам се отви, като го напъвах цялата кола се накланяше.Кажете от какво се получава това зверско спичане на 2 от свещите.Свещите които се отвиха лесно имаха малко масло по резбата а запеклите по резбата нямахаhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
u_bo
Готово. Купих дълбок камък 16 - специален за свещи - под 5 лв. в Баумакс,загрях хубаво ДВГ - ако е имало нещо запекло да го поолаби оставих го 30 минути да поохлади - и с камъка и гедорето - се развиха.Тук е мястото да кажа , че 95 % от ВСИЧКИ СЕРВИЗИ в БГ СА КЕЛЕШИ КОИТО СИ ПРЕТРУПВАТ РАБОТАТА.оказа се че двете свещи които е развиха нормално са заводските ФИАТ (made by NGK) , а двете дето не можеха да се развият са сменяни в БГ от бай мангал . При смяната е превъртяна резбата на едното болтче на 1-ва бобина и СА СМЕНИЛИ САМО 2 от 4-те СВЕЩИ !!! разбира се изхвърлили са превъртяното болтче следват снимки
Коментар
-
u_bo
-
.....няма какво да разследваш виж че двете "БГ" свещи въобще не са за тоя мотор (керамиката е доста по дълга) демек за работа на по висока температура са предназначени. или иначе казано по високо топлинно число, за това и цевета на нагара по тях е съвзем друг от на оригиналните сложи сега 4 броя еднакви и след извесно време ги свали и ще се увериш че ще са еднакви и 4 те нямам как един цилиндър да работи с по богата смес.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Виждам интересна тема се е заформила, да се възползвам и аз от нея, ако не е много нахално Ето ги о моите свещи, ще кажете ли дали са за смяна, как е нагара, добре ли е работила колата. На мен единственото което ми прави впечатление е това че електрода в средата е станал елипсовиден. Не знам на колко километра са, колата е така от Италия, в момента на таблото показва 92000 км.Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
Skoda Octavia '06 1,6 101 к.с. - служебна
Коментар
-
Колега от къде си я купил тази новата оригинална свещ на която пише made by FIAT Lancia.Мойте старите свещи бяха такива.Много искам да си сложа като оригиналните и да пише Фиат на тях.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
ivelin69 написа:Виждам интересна тема се е заформила, да се възползвам и аз от нея, ако не е много нахално Ето ги о моите свещи, ще кажете ли дали са за смяна, как е нагара, добре ли е работила колата. На мен единственото което ми прави впечатление е това че електрода в средата е станал елипсовиден. Не знам на колко километра са, колата е така от Италия, в момента на таблото показва 92000 км.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:ivelin69 написа:Виждам интересна тема се е заформила, да се възползвам и аз от нея, ако не е много нахално Ето ги о моите свещи, ще кажете ли дали са за смяна, как е нагара, добре ли е работила колата. На мен единственото което ми прави впечатление е това че електрода в средата е станал елипсовиден. Не знам на колко километра са, колата е така от Италия, в момента на таблото показва 92000 км.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар